Connect with us

World Matchplay

Double Trouble breekt Van Gerwen niet op tegen Beaton

Michael van Gerwen PDC WK Darts 2019 (3)

Michael van Gerwen heeft ondanks een matig optreden wel de tweede ronde van de World Matchplay bereikt. Scorend was het spel van de Nederlander op orde, maar op de dubbels lukte er heel weinig. Zo kon Steve Beaton in de buurt blijven en leek het zelfs even aan te gaan sluiten. Dat bleef uiteindelijk uiteindelijk uit en won Van Gerwen met 10-6, ondanks 10 uit 37 op de dubbels.

De dubbels is een zoektocht

In de eerste legs vloog Van Gerwen gelijk scorend weg van Beaton, waardoor het een eenvoudige zege leek te gaan worden. De dubbels waren alleen een heel groot probleem voor Mighty Mike. In alle legs van de eerste sessie miste hij er diverse, waardoor hij op 4 uit 22 stond. Beaton was scorend steeds zo ver weg dat het niet werd afgestraft. Pas in de vijfde leg wist The Adonis dubbel-2 te vinden voor 4-1.

The Adonis voelt kansen

Het liep nog naar 5-2, waarop Beaton toch echt dichterbij kwam. The Adonis voelde dat er wat te halen was en hield zijn eigen leg met een 11-darter. Daarop miste Mighty Mike nog maar eens drie pijlen op de dubbels en was de rebreak zelfs een feit. Scorend bleef Van Gerwen wel de baas en zo kon hij in de tiende leg toch weer toeslaan met een 14-darter om het gaatje te behouden: 6-4.

Toch nog de moeizame eindsprint

Uit de tweede onderbreking kwam de beste leg van Van Gerwen met een 10-darter, om er ook 8-5 van te maken. Twee missers vanaf 76 brachten het verschil toch weer naar twee en Beaton kreeg een pijl op bulls-eye voor de aansluiting. Die viel niet en zo was het met een 13-darter toch 9-6. Bulls-eye voor de 170-finish viel daarop niet en had ook niet bij de wedstrijd gepast. Dubbel-8 was wel raak voor de zege.

World Matchplay Darts 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay