Connect with us

World Matchplay

Double Trouble kost Van Gerwen de partij tegen Taylor

Michael van Gerwen is uitgeschakeld in de kwartfinale van de World Matchplay. Mighty Mike miste in de eerste helft van het duel met Phil Taylor verschrikkelijk veel dubbels. Hij was 2 uit 18 en daardoor al op een 2-9-achterstand. Daar kwam de Nederlander niet meer van terug.

2 uit 14 op de dubbels

Scorend had Van Gerwen in de openingsfase van de partij de regie, alleen miste vijf pijlen op de dubbels. Daardoor was het 0-3 en Taylor hield ook zijn eigen leg om al een flink gat te slaan. Verdere schade voorkwam de Nederlander wel met een 180’er en een 76-finish voor een 11-darter (1-4). En ondanks de achterstand stond Mighty Mike al op een gemiddelde van 107,16 per beurt. Uit de onderbreking leken twee eenzijdige legs te volgen, tot Van Gerwen nog eens zes pijlen op de dubbels miste. The Power kreeg de leg cadeau en liep naar 1-7. Tops voor de 120-finish viel er ook niet in, voor er eindelijk weer een soepele leg volgde met een 11-darter voor 2-8. De dubbels met 2 uit 14 waren het simpel aanwijsbare probleem.

Versnelling blijft uit

Scorend denderde Van Gerwen vanuit de onderbreking opnieuw weg, om weer vier pijlen op de dubbels te missen. Taylor gooide 82 uit en in zijn eigen leg 122 om er al liefst 2-10 van te maken. Van Gerwen hield zijn eigen leg, om Taylor twee legs op rij een 180’er zien gooien. Vanaf 99 maakte hij er liefst 3-12 van. The Power opende leg zestien met twee keer 180, voor Van Gerwen een vierde leg kon pakken (4-13). De Nederlander bleef stug doorgooien en stond klaar op 64. Taylor gooide 94 toch weer uit om op matchpoint te komen. Twee legs later was het gedaan.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay