Connect with us

World Darts Championship

DRA roept Wade op het matje voor gedrag tijdens PDC WK Darts

James Wade PDC WK Darts 2019 (1)

James Wade hangt een straf boven zijn hoofd vanwege zijn gedrag tijdens het PDC World Darts Championship. The Machine misdroeg zich in de tweede ronde tegen Seigo Asada, deed na het duel bizarre uitspraken en liet zich ook in de vierde ronde tegen Ryan Joyce gelden.

Japanner ‘pijn willen doen’

De Darts Regulation Authority (DRA) heeft Wade schriftelijk laten weten dat hij zich moet komen melden voor een hoorzitting. Met name zijn uitspattingen tegen Asada worden onderzocht. Na het winnen van de tweede set brulde Wade recht in het gezicht van de Japanner, om na afloop onder meer te laten weten dat hij hem ‘pijn wilde doen’. Een dag later kwam Wade met excuses. Hij had een hypomanische episode gehad, het gevolg van zijn manische depressie.

Niet eerste incident met Wade

Later in het toernooi liet hij zich toch weer gaan, al was dat minder nadrukkelijk, tegen Ryan Joyce. De DRA gaat nu onderzoeken wat er exact is gebeurd. Daarnaast wordt er mogelijk een straf uitgesproken, dit kan gaan om een boete of een schorsing. Het is niet de eerste keer dat Wade zijn boekje te buiten is gegaan, het is onduidelijk of er voorwaardelijke straffen lopen. Ondanks zijn gedrag werd Wade wel uitgenodigd voor de Premier League Darts. Dat geldt overigens ook voor Gary Anderson en Gerwyn Price. Hun finale tijdens de Grand Slam of Darts wordt door de DRA ook nog altijd onderzocht.

Delen:

Meer over World Darts Championship