Connect with us

Grand Slam of Darts

Dramatische start Noppert en Veenstra op Grand Slam

Danny Noppert PDC WK Darts 2019 (2)

Danny Noppert en Richard Veenstra hebben een dramatische openingspartij afgeleverd op de Grand Slam of Darts. Noppert liet Ryan Harrington ontsnappen met 4-5 door hem geen enkele keer te breken, daar waar voldoende ruimte was. Veenstra werd zelfs genadeloos geveegd door Daryl Gurney met 0-5.

Noppert geeft Amsterdam geen vervolg

Met een gunstige loting lagen er kansen voor Danny Noppert, die vorige week de finale bereikte van de World Series Darts Finals in Amsterdam. De scherpte van toen was nu nog wat afwezig. Na een 11-darter voor 1-1 liet de Fries zijn opponent meerdere malen ontsnappen. Ryan Harrington had zich zeer verrassend door het kwalificatietoernooi gegooid en kwam op 1-2 met een 18-darter. In de vijfde leg miste Noppert vanaf 65 de kans op de break en werd het 2-3 met een 19-darter. Ook in de zevende leg gaf Noppert zijn opponent zes beurten de tijd, om met een knappe 80-finish voor 4-4 te tekenen. De druk in de negende leg kon Noppy niet vasthouden door scores van 52 en 45, waardoor Harrington won met 4-5.

Geen moment op stoom gekomen

Richard Veenstra debuteerde in Wolverhampton op de Grand Slam als de huidige nummer drie van de BDO. Tegen Daryl Gurney had hij niets in te brengen. Scorend was het zeer wisselvallig en de Nederlander leek de partij ook gelaten over zich heen te laten komen. In zijn eigen leg wist hij na zes beurten geen pijl te krijgen op een dubbel, om in de derde leg voor het eerst een kansje te krijgen. Vanaf 78 viel tops niet en Gurney kon met een 22-darter voor 3-0 tekenen. Er kwam een 14-darter en een 62-finish achteraan voor de 5-0-zege voor de Noord-Ier. Veenstra bleef achter met een pijnlijk gemiddelde van 75,69 per beurt.

Grand Slam of Darts 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts