Connect with us

UK Open

Drastische wijziging UK Open; Qualifiers verdwijnen

De UK Open krijgt vanaf 2019 een nieuwe opzet. Het deelnemersveld zal worden uitgebreid naar liefst 160 spelers. Daarbij zullen alle 128 Tourkaarthouders automatisch geplaatst zijn. Het gevolg is dat de UK Open Qualifiers verdwijnen.

Geen zenuwslopende voorrondes meer

Aan het begin van ieder kalenderjaar speelden alle PDPA-leden om een plaats op de UK Open door middel van zes UK Open Qualifiers. De top-96 van de geldranglijst werd na de zes toernooien uitgenodigd voor het televisietoernooi. Dit zorgde de laatste jaren door de forse groei van de deelnemers op Q-School zal voor problemen, doordat er veel te veel spelers deelnamen aan de Qualifiers. Dat zorgde ervoor dat in 2018 al voor dat er slechts een selectie van de Q-Schoolspelers mochten deelnemen aan de Qualifiers. Vanaf 2019 zullen deze dus verdwijnen.

Amateurs doen nog wel mee

Het deelnemersveld van de UK Open wordt nu gevuld door de 128 spelers die een Tourkaart bezitten, aangevuld door zestien spelers van de Challenge Tour én zestien amateurs. De amateurs komen uit de regionale kwalificatietoernooien die verspreid door Groot-Brittannië worden gehouden. De beste zestien spelers van de Challenge Tour Order of Merit van 2018, die na Q-School niet in het bezig zijn van een tourkaart, krijgen eveneens een uitnodiging. Dit is een extra beloning voor de spelers die het volledige Challenge Tour-circuit aflopen.

Prijzengeld verhoogd

De prijzenpot voor de UK Open wordt ook nog eens verhoogd. De winnaar gaat naar huis met 100.000 pond, alle spelers die de laatste-96 bereiken zullen het minimale bedrag van 1.000 pond ontvangen. In totaal wordt er 450.000 pond verdeeld, dat is honderdduizend pond meer dan in 2018 het geval was.

Vrije weekenden worden opgevuld

De UK Open Qualifiers werden verspreid over twee weekenden. Deze worden opgevuld door Players Championships, waardoor de tourkaarthouders wel hun vloertoernooien kunnen spelen. De UK Open staat vervolgens van 1 tot en met 3 maart gepland in Minehead. De volledige PDC-kalender van 2019 wordt spoedig naar buiten gebracht. Voorzitter Barry Hearn verklapte onlangs al dat er meer toernooien zullen worden gehouden, onder meer op de European Tour. Een hardnekkig gerucht is dat er een nieuw EuroTour-toernooi zal worden gehouden in Praag.

Delen:

Meer over UK Open