Connect with us

Pro Tour

Drie keer is scheepsrecht voor De Zwaan met toernooizege

Jeffrey de Zwaan heeft zijn eerste overwinning bij de PDC te pakken. De Nederlander was in Wigan de beste op het tiende Players Championship van het jaar, nadat hij al twee finales had verloren. Toen was Gary Anderson telkens te sterk, nu rekende The Black Cobra met 6-5 af met Jonny Clayton.

Als een komeet omhoog

De Zwaan wist bij zijn entree bij de PDC al indruk te maken, maar na het eerste jaar viel hij mede door een schouderblessure volledige stil. Afgelopen najaar begonnen de resultaten alweer te komen, dat was alleen te laat om de top-64 te bereiken. Zo moest hij naar Q-School, waar de Nederlander op de eerste dag al toesloeg. Wat volgde waren zeer sterke maanden met twee finales op de Pro Tour en een zege op Michael van Gerwen tijdens de UK Open. Nu heeft De Zwaan ook zijn eerste titel binnen en daardoor is hij ook hard op weg om zich te gaan plaatsen voor het gros van de televisietoernooien dit jaar.

Beslissende slotleg

Op weg naar de finale won De Zwaan van Zoran Lerchbacher, Michael Smith, Justin Pipe, Steve Beaton, James Wilson en Gabriel Clemens. Clemens had onderweg afgerekend met Peter Wright, waar zijn landgenoot Martin Schindler met liefst 6-0 had gewonnen van Rob Cross. In de bovenste helft van het speelschema leek Michael van Gerwen het veld weer aan te vegen, tot hij in de kwartfinale werd verrast door Clayton. De Welshman won vorige week ook al een European Tour-event en bereikte nu dus weer de finale. Daarin ging het lang gelijkop, tot Clayton in de negende leg brak. Hij kon zijn eigen leg alleen niet uitgooien in vijf beurten en gaf De Zwaan daarna alle tijd in de elfde leg. The Black Cobra maakte het solide af en kan zich op gaan maken voor vermoedelijk zijn debuut op de World Matchplay. Danny Noppert haalde van de Nederlandse brigade de laatste-16.

Delen:

Meer over Pro Tour