Connect with us

European Tour

Drie Nederlanders bij eerste 36 deelnemers Dutch Darts Masters

De Dutch Darts Masters in Venray is dit jaar het eerste toernooi van de European Tour. Dit weekend werd er in Wigan dan ook gestreden om de twintig kwalificatieplaatsen voor spelers uit het Verenigde Koninkrijk en de rest van de wereld minus Europa. Veel bekende namen plaatsten zich dan ook voor het toernooi, waarvoor nu 36 spelers bekend zijn. De laatste twaalf komen uit de European Qualifier (8) en Nation Qualifier (4). Er zullen dus zeven Nederlanders meedoen, want Michael van Gerwen, Jelle Klaasen en Benito van de Pas zijn al geplaatst.

Top-16 ProTour Order of Merit

De prestaties op de ProTour over de afgelopen twaalf maanden bepalen de automatische plaatsingen voor de toernooien op de European Tour. De top-16 van de ProTour Order of Merit krijgt een invitatie, voor het toernooi in Venray heeft de volledige top-16 zich ook ingeschreven. Dat is zeer slecht nieuws voor Vincent van der Voort. Fast Vinnie stond op exact hetzelfde aantal ponden dan Justin Pipe. De resultaten van de laatste vier toernooien worden dan vergeleken en daarin had Pipe meer verdiend. Zo moet Van der Voort zich dus melden op het kwalificatietoernooi. Ook Raymond van Barneveld moet zich hier melden om deel te kunnen nemen.

Twintig spelers gekwalificeerd met waanzinnige negendarter

Barney is niet de hoogst afwezige speler op de wereldranglijst overigens, dat is Phil Taylor. The Power liet het kwalificatietoernooi in Wigan schieten. Bekende namen die niet door de kwalificatie heen kwamen waren Keegan Brown, Andrew Gilding, Dean Winstanley, Wes Newton, Paul Nicholson, Joe Cullen, James Wilson, Alan Norris, John Part en Andy Hamilton. Het absolute hoogtepunt tijdens de kwalificatie kwam van Jamie Caven. Jabba gooit een hele bijzondere negendarter. Na scores van 171 en 180 stond de Engelsman op 150. Dit gooide hij weg via triple-20, bulls-eye en tops.

Deelnemers Dutch Darts Masters 2016
Top-16 ProTour Order of Merit: Michael van Gerwen, Michael Smith, Peter Wright, James Wade, Kim Huybrechts, Adrian Lewis, Ian White, Dave Chisnall, Robert Thornton, Jelle Klaasen, Terry Jenkins, Gary Anderson, Benito van de Pas, Brendan Dolan, Mensur Suljovic, Justin Pipe.
UK Qualifers: Mervyn King, Simon Whitlock, Stephen Bunting, Ronnie Baxter, Gerwyn Price, Jamie Lewis, Kevin Thomas, John Henderson, Daryl Gurney, Mark Webster, James Richardson, Jamie Caven, Paul Milford, Ricky Evans, Dave Pallett, Ritchie Edhouse, Robbie Green, Kevin Painter, Devon Petersen, Ryan Harrington.

 

Delen:

Meer over European Tour