Connect with us

Grand Slam of Darts

Drie Nederlanders nagenoeg zeker van Grand Slam of Darts

Wesley Harms Grand Slam of Darts PDC

Zeven spelers zijn zeker van deelname aan de Grand Slam of Darts 2019, waaronder Michael van Gerwen. Nog eens drie PDC-spelers kunnen deelname bijna niet ontgaan en ook de BDO-lijst krijgt vorm. Daarop mogen twee oranjedarters zich eigenlijk al op gaan maken voor de trip naar Wolverhampton.

Zestien rechtstreekse PDC-plaatsen

De finalisten van de televisietoernooien bij de PDC plaatsen zich voor het grote toernooi in november. Michael van Gerwen, Gerwyn Price, Dimitri Van den Bergh, Nathan Aspinall en Daryl Gurney zijn hierdoor al zeker van plaatsing. Michael Smith en Gary Anderson haalden de finales van het WK en de Grand Slam of Darts, waardoor ook voor hen een ticket klaar ligt. De winnaars van de overige televisietoernooien, plus de finalist van de Premier League Darts is zeker van deelname.

Finaleplaats vaak voldoende

Mochten spelers die al geplaatst zijn deze plekken bezetten, dan schuift het door naar de finalisten van de overige tv-toernooien. Hierdoor is de kans groot dat Martin Schindler, James Wade en Rob Cross, die al een finaleplaats achter hun naam hebben, ook naar Wolverhampton mogen. Mochten er minder dan zestien spelers uit de lijst met tv-finalisten komen, dan wordt de deelnemerslijst aangevuld met winnaars van de European Tour en vervolgens met winnaars van de Players Championships. Hierbij wordt eerst gekeken naar het aantal zeges en daarna naar de positie op de PDC Order of Merit.

Nederland aan kop op BDO-ranking

Sinds de overstap van Glen Durrant en Mark McGeeney naar de PDC wordt de BDO-ranking gedomineerd door twee Nederlanders. Richard Veenstra won de Dutch Open en had afgelopen weekend ook succes op Isle of Men. Tussendoor won Wesley Harms het Schots én Slowaaks Open. Zo staan Veenstra en Harms eerste en tweede op de BDO-ranking. De BDO stuurt ieder jaar acht spelers naar de Grand Slam of Darts. De winnaars van de tv-toernooien, plus de beste spelers op de ranking. Weten Veenstra en Harms hun positie te handhaven, dan mogen ze naar de Grand Slam of Darts.

Dames op de Grand Slam?

In het verleden deden er al dames mee aan de Grand Slam of Darts en de kans is groot dat in 2019 er opnieuw dames worden uitgenodigd. Afgelopen najaar was er al veel reuring doordat de BDO besloot om Lisa Ashton niet af te vaardigen. Op het PDC WK deden er voor het eerst dames mee en liet met name Ashton goed spel zien. Op Lakeside was het niveau bij de dames vervolgens uitstekend, waarbij vooral Mikuru Suzuki heel veel indruk maakte. Hoe de BDO de acht plaatsen in gaat vullen zal op een later moment bekend worden gemaakt.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts