Connect with us

European Tour

Dubbel feest voor Klaasen in Hamburg

Jelle Klaasen PDC WK Darts 2017

Michael van Gerwen en Jelle Klaasen hebben zich allebei geplaatst voor de derde ronde van de European Tour in Hamburg. Waar Mighty Mike een negendarter gooide, was het voor Klaasen dubbel feest. Hij verzekerde zich – net zoals Jeffrey de Zwaan – van plaatsing voor de World Matchplay.

World Matchplay

De meest belangrijke wedstrijd van de dag ging tussen Kim Huybrechts en Chris Dobey, dit duel had namelijk een doorslaggevende rol voor de World Matchplay. Uiteindelijk de Belg, wat een dreun was voor Alan Norris. Huybrechts duwt Norris namelijk uit de top-16 van de wereld. Doordat de Engelsman op de Pro Tour een ronduit zwak jaar aan het afwerken is, mist hij nu de World Matchplay. Dobey was door de nederlaag ook direct uitgeschakeld, waardoor Jelle Klaasen en Jeffrey de Zwaan zeker waren van plaatsing. Voor De Zwaan wordt dit zijn debuut in Blackpool.

Klaasen zelf ook succesvol

Klaasen zelf begon sterk tegen Michael Smith, maar moest de break gelijk weer inleveren. Met een 80-finish werd het 2-2, om in de vijfde leg opnieuw te breken. Nu liep de Nederlander met een 180’er en tops wel weg (4-2), om nog een maximale score te gooien voor de dubbele break voorsprong. Twee legs op rij was Klaasen daarop niet in vijf beurten uit en Smith kwam terug tot 5-4. Bully Boy miste tops voor de 145-finish om er zelfs een elfde leg uit te slepen, daarop maakte The Cobra het af met een 72-finish. In de derde ronde wacht nu Andy Boulton, die Steve Beaton wist te verrassen.

Negendarter

Michael van Gerwen begon het toernooi in Hamburg flitsend. Even moest hij op gang komen, maar in de vierde leg volgde een negendarter. Daarmee doorbrak hij de vloek van Ross Smith. Ryan Joyce bleef vervolgens nog wel even in het spoor van de Nederlander (3-2), maar met ruim 104 per beurt werd het vervolgens 6-2. In de derde ronde staat Mighty Mike zondagmiddag tegenover Robert Thornton. The Thorn won de afgelopen twee dagen zijn eerste wedstrijden van het jaar op de EuroTour.

European Tour #9 Hamburg: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour