Connect with us

European Tour

Dubbelslag De Zwaan; debuut voor Zonneveld op Euro Tour

Jeffrey de Zwaan, Niels Zonneveld en Vincent van der Voort hebben zich geplaatst voor de zesde European Tour van het jaar in het Duitse Sindelfingen. Raymond van Barneveld was net zoals De Zwaan dichtbij een dubbelslag, nadat hij zich eerder op de avond plaatste voor de vijfde European Tour.

De Zwaan haalt beste naar boven

De Zwaan wist het goede gevoel duidelijk mee te nemen naar de tweede qualifier van de avond. Hij won van Antonio Alcinas (6-4), om te ontploffen tegen Jelle Klaasen: 6-3 met 108,5 per beurt. Mario Robbe nam in de finale een 2-4-voorsprong, maar in de beslissende elfde leg wist De Zwaan met een 86-finish voor een 12-darter te winnen (6-5). Zijn gemiddelde kwam nu uit op 103,1.

Geen dubbel succes Barney

Van Barneveld won op de tweede qualifier van Mike van Duivenbode (6-3) en Christian Bunse (6-2, 101,2 per beurt). In de finaleronde was het een spannend duel met Dimitri Van den Bergh. Op 4-4 verslikte Barney zich echter in de dubbels en gaf de Belg achttien pijlen de tijd om te breken. Daarna maakte Dreammaker het in zijn eigen leg koel af.

Debuut Zonneveld

Niels Zonneveld zal zijn debuut gaan maken op de European Tour. De jongeling won in januari zijn tourkaart en begint steeds beter in zijn ritme te komen. Hij won nu van Geert Nentjes, Jose de Sousa en in de finale van Vincent Kamphuis. Vincent van der Voort is de derde Nederlander die zich via de qualifier komt melden in Sindelfingen. Hij versloeg in de finale John Michael met 6-2 en een gemiddelde van 103,2. De andere twee tickets gingen naar Madars Razma en Krzysztof Ratajski.

Britse Qualifier

Eerder op de dag was ook de Britse qualifier, waar achttien spelers zich wisten te plaatsen: Mervyn King, Jamie Hughes, Steve Beaton, Matthew Edgar, Stephen Bunting, Mark McGeeney, Robert Owen, Dave Prins, Gavin Carlin, Josh Payne, Keegan Brown, Nathan Aspinall, Chris Dobey, Ross Smith, James Richardson, Glen Durrant, Ryan Searle en Brendan Dolan. Opvallend is dat Beaton zich voor alle zes de toernooien heeft weten te plaatsen via de qualifier.

Delen:

Meer over European Tour