Connect with us

European Tour

Dubbelslag De Zwaan op Euro Tour, weer geen succes Barney

Jeffrey de Zwaan heeft uitstekende zaken gedaan door zich als enige Europese speler te plaatsen voor zowel het elfde als twaalfde European Tour-event. Tegelijkertijd was het een slechte dag in Hildesheim voor Raymond van Barneveld, voor wie het European Championship pardoes ver weg is.

Twee keer raak De Zwaan

Op de World Matchplay moest De Zwaan nog een tik verwerken, want hij miste in de eerste ronde liefst vijf matchdarts tegen James Wade. In Duitsland wist hij zich te herpakken. The Black Cobra won van Zoran Lerchbacher en Jose de Sousa om zich te plaatsen voor het elfde European Tour-event, daarna gingen Mike van Duivenbode en Niels Zonneveld over de knie voor een ticket naar het twaalfde event. Met dit prijzengeld heeft hij zich ook nagenoeg verzekerd van plaatsing voor het European Championship.

Eerste keer Klaasen en Van de Pas

Naar de elfde European Tour in het Duitse Mannheim gaan ook Dirk van Duijvenbode en Maik Muivenhoven. Zij wonnen hun finales met 6-5 van Jermaine Wattimena en Danny Noppert. Max Hopp, Kim Huybrechts en Gabriel Clemens pakten de andere drie tickets. Op Euro Tour 12 in Riesa spelen naast De Zwaan ook Noppert, Benito van de Pas en Jelle Klaasen. Voor zowel Van de Pas al Klaasen is dit pas de eerste keer dit seizoen dat ze zich weten te plaatsen voor een Euro Tour-event. De Belgen Davy van Baelen en Dimitri Van den Bergh hebben de andere twee tickets gepakt.

EK uit zicht voor Barney

Voor Van Barneveld was het opnieuw een rampzalige dag in Hildesheim. Hij verloor eerst in de finaleronde van Max Hopp en vervolgens zakte hij ver weg in de tweede qualifier tegen Tytus Kanik. Met 82,7 per beurt ging hij kopje onder tegen de Pool met 6-3. Plaatsing voor het European Championship is hierdoor erg moeilijk geworden. Barney zal zich moeten zien te plaatsen voor het dertiende en laatste Euro Tour-event en daar vervolgens ver moeten komen. Zo niet valt hij buiten de top-32 van de Euro Tour Order of Merit. Op dit moment staan alleen Michael van Gerwen, Jermaine Wattimena, De Zwaan en Vincent van der Voort aan de goede kant van de streep. Noppert staat net zoals Barney vlak buiten de top-32.

Delen:

Meer over European Tour