Connect with us

European Tour

Dubbelslag Wattimena, vier Nederlanders pakken één EuroTour-ticket

Jermaine Wattimena is uitstekend uit de PDC World Cup of Darts gekomen. Na zijn eerste kwartfinale op de European Tour in Denemarken, wist hij zich nu te kwalificeren voor zowel de Euro Tour in Tsjechië als in Oostenrijk. Nog eens vier Nederlanders pakten één ticket.

Sterke weken Wattimena

De World Cup liep uit op een teleurstelling voor Wattimena. Hij haalde zelf een wisselend niveau en ging in de halve finale in zijn single hard kopje onder. Samen met Michael van Gerwen werd ook de koppelpartij verloren van Ierland. De dreun was snel verwerkt. In Kopenhagen haalde Wattimena voor het eerst de kwartfinale op de European Tour en won vrijdagavond vier duels. Jose Justicia (6-0), Gabriel Clemens (6-3), Madars Razma (6-3) en Jose de Sousa (6-3) konden hem allemaal geen pijn doen.

World Matchplay nog niet binnen gegooid

Vincent van der Voort zag eerder op de dag veel van zijn concurrenten voor de laatste tickets voor de World Matchplay naast een plaats op de Euro Tour in Praag grijpen. Hij had dan ook gouden zaken kunnen doen, maar liet dat na. Van der Voort verloor de finaleronde van Ron Meulenkamp (6-2) en plaatste zich hierdoor ook niet voor de Euro Tour in Praag. Dat deed Meulenkamp dus wel, net zoals Danny Noppert. Dit is het laatste toernooi voor de deelnemerslijst voor de World Matchplay definitief wordt.

Snel revanche

Later op de avond nam Van der Voort revanche op Meulenkamp. Op de Qualifier voor de European Tour in Oostenrijk won Fast Vinnie met 6-5 en daarna in de finale met 6-2 van Cristo Reyes. Noppert verloor ditmaal de finaleronde van Rowby-John Rodriguez (6-4), terwijl Vincent van der Meer er zelfs met 6-0 vanaf ging tegen Christian Bunse. Jeffrey de Zwaan wist de klus wel te klaren. Hij versloeg zowel Dirk van Duijvenbode als Antonio Alcinas.

Delen:

Meer over European Tour