Connect with us

Pro Tour

Durrant hakt knoop eindelijk door en maakt stap naar de PDC

Twee jaar lang was Glen Durrant het grote vraagteken tijdens de ‘transferperiode’ in dartsland. Ging de nummer één van de BDO wel of niet naar de PDC. De tweevoudig Lakeside-winnaar heeft nu eindelijk een definitieve knoop doorgehakt: in januari komt hij zich melden bij Q-School.

Prijzengeld hield Durrant bij de BDO

Dit heeft Durrant laten weten aan dartsjournalist Pieter Verbeek. Het is een complete ommekeer van een klein jaar geleden. Na zijn tweede Lakeside-winst op rij was hij stellig dat hij voor eeuwig bij de BDO zou blijven. “Dit uitspraak was ingegeven doordat ik moe werd van alle vragen over de PDC.” Als winnaar verdiende hij twee keer 100.000 pond, maar dat prijzengeld kreeg hij alleen uitbetaald als hij de BDO trouw zou blijven. Dit was voor hem de reden om de overstap niet te maken, nu ligt dat anders.

Alle zaken zijn op orde

Door een versoepeling vanuit de BDO is het voor spelers voortaan eenvoudiger om te switchen tussen de twee bonden. “Dit jaar is er bij mijn weet geen sanctie meer als je overstapt. Ik heb al mijn financiële zaken geregeld, net zoals de belasting en mijn hypotheek. Op mijn werk heb ik het besproken en al met vier PDC-managements om de tafel gezeten. Ongeacht mijn prestatie op Lakeside in januari, zal ik daarna op Q-School verschijnen.”

Delen:

Meer over Pro Tour