Connect with us

Pro Tour

Durrant heeft eerste titel bij PDC te pakken

Glen Durrant heeft na zijn verloren finale van een week geleden nu zijn eerste titel bij de PDC gewonnen. De drievoudig Lakeside-kampioen was de beste op het vierde Players Championship. In de finale won Duzza van Dimitri Van den Bergh.

Twee keer elfde leg

Op weg naar de finale kroop Durrant twee keer door het oog van de naald. Zowel tegen Ritchie Edhouse als jongeling Bradley Brooks had hij een elfde en beslissende leg nodig. Jamie Lewis, Joe Cullen, Mensur Suljovic en Gerwyn Price zette hij daarnaast aan de kant. De halve finale met Price was zelfs een topduel met 109,3 om 103,4 per beurt.

The Dreammaker

Waar Van den Bergh de afgelopen jaren heel wat uitstekende resultaten wist te behalen op de televisietoernooien en daarnaast op de Development Tour regelmatig iedereen naar huis gooide, kon hij op de Pro Tour eigenlijk nooit wat klaarspelen. De jonge Belg miste bijna iedere keer de UK Open en Players Championship Finals doordat hij te weinig ponden verzamelde op de vloertoernooien. Vorige week verloor hij opnieuw twee keer vroegtijdig, maar zondag ging de knop op. Dreammaker won van Chris Dobey, Antonio Alcinas, James Wade, Stephen Burton, Matthew Edgar en Rob Cross voor zijn allereerste Players Championship-finale. Daarin moest hij zich wel gewonnen geven aan Durrant met 8-3.

Nederlanders vroeg naar huis

Voor de Nederlanders was het geen al te beste dag in Wigan. Dertien oranjeklanten kwamen de eerste ronde door, maar toen ging het hard. Michael van Gerwen, Vincent van der Voort, Jermaine Wattimena, Vincent Kamphuis en Yordi Meeuwisse bereikten de derde ronde, daarin was Van Gerwen de enige die nogmaals wist te winnen. Wat volgde was een verrassende nederlaag voor Mighty Mike. WK halve finalist Nathan Aspinall liet zien dat hij nog altijd in goede vorm verkeert en was op de finishes uitmuntend. Een 11-darter van Van Gerwen (1-1) werd door The Asp gecounterd door finishes van 68, 95, 110 en 70 voor de 6-1-zege.

Delen:

Meer over Pro Tour