Connect with us

Pro Tour

Durrant kijkt terug op loodzware weken: “Ik moet nu fitter worden”

Glen Durrant is al weken de meest besproken darter. Hij won eerst Lakeside voor de derde keer op rij, om vervolgens met de hakken over de sloot een tourkaart te verdienen op Q-School. Twee dagen verloor hij vroegtijdig, om op de derde dag de finale te verliezen. Het leek mis te gaan op de slotdag, alleen overleefde Duzza drie matchdarts.

Voelde me ontzettend slecht

“Het begint langzaam in te zinken”, vertelde Durrant deze week aan Live Darts tijdens Kings of Darts. “Het is de beste maand uit mijn leven en het is bijna niet te beschrijven hoe zenuwachtig ik was en hoe stress alles was.” Q-School bleek een beleving op zich. “Er waren 32 borden. Overal stond wel één of twee mensen te kijken, maar bij mij stond het iedere wedstrijd tien rijen dik.” In de ogen van Durrant een groot nadeel. “Mark McGeeney en Scott Baker speelden fantastisch, maar er stond ook nog eens geen enkele druk op. Bij mij stonden iedere wedstrijd honderd man te kijken. Ik verloor twee wedstrijden, zonder respectloos te zijn, die ik normaal gesproken altijd win. Vrijdagmiddag ging ik naar huis en voelde me ontzettend slecht.”

Ontzettend opgelucht

Diogo Portela had daarna een cruciale rol. “Vrijdagavond heb ik samen met hem gegeten en gelachen. Hij heeft me ook opgezweept en zaterdag kwam ik met veel meer vastberadenheid de zaal binnen. Ik had de zwaarste loting van de week, maar kwam er doorheen. In de finale maakte ik een fout.” Daardoor moest hij zondag nogmaals in actie komen. “Ik wist dat ik de boardfinale moest winnen en toen speelde Matthew Dennant fantastisch tegen mij. Hij kwam 4-2 voor en stond na twaalf pijlen op een dubbel. Ik dacht toen echt dat ik niet weer naar het Schots Open en al die toernooien wilde. Dennant miste zijn matchdarts en daarna ben ik er overheen gevlogen. Vervolgens kreeg ik te horen dat ik mijn tourkaart had veilig gesteld en was ik zo opgelucht.”

Geen doelen, wel een droom

Nu begint voor Durrant het echte avontuur bij de PDC. “Ik ben heel trots op mezelf en voor het eerst een fulltime professioneel darter. Het is voor mij wel zaak om fitter te worden. Al ben ik in het najaar al wat afgevallen, op Lakeside ben ik een paar keer echt weggesmolten. De komende maanden wil ik veel gaan sporten, zwemmen en lopen. Ik weet dat ik niet het grootste natuurtalent ben, dus ik zal er alles uit moeten halen. Op dit moment heb ik nog geen doelen, maar wel een droom. En dat is de World Matchplay in Blackpool spelen.”

Delen:

Meer over Pro Tour