Connect with us

Pro Tour

Durrant overleeft matchdarts en pakt tourkaart

Glen Durrant heeft zijn tourkaart te pakken. De drievoudig Lakeside-winnaar stond de afgelopen dagen aan de rand van de afgrond, om op de vierde dag van Q-School toch toe te slaan. Daarvoor moest hij nog wel drie matchdarts overleven.

Met knikkende knieën

Een week geleden won Durrant voor de derde keer Lakeside, maar die vorm had hij in Wigan niet gelijk te pakken. De eerste twee dagen verloor hij al vroegtijdig, om zaterdag de finaleronde te halen. Daarin liet hij zich verschalken in een matige partij door Reece Robinson, waarop de zenuwslopende zondag wachtte. Daarin won hij twee snelle partijen, gevolgd door de cruciale derde ronde tegen Matthew Dennant. Dennant nam een 4-2-voorsprong, om drie matchdarts te missen. Met een 11-darter brak Durrant terug, waarop Dennant niet thuis gaf. hij gooide scores van 59,45, 100, 28, 59 en 45, waardoor Duzza met 5-4 won.

Grote gevolgen

Met tien punten en de meeste zeges op zijn naam van alle spelers op tien punten was Durrant wel zeker van een tourkaart, door vervolgens nog meer partijen naar zich toe te trekken maakte hij aan de laatste onzekerheid een einde. Durrant gaat de komende twee jaar zich dan ook bewijzen bij de PDC. Het behalen van een tourkaart heeft daarbij grote gevolgen, want volgens RTL7Darts tekent hij nu een contract bij Target. Deze dartsleverancier wilde alleen een deal met Durrant aangaan als hij een tourkaart zou bezitten en bij de PDC ging spelen.

Delen:

Meer over Pro Tour