Connect with us

Grand Slam of Darts

Durrant straft foutje af; Cross en Wright hebben mazzel

Peter Wright World Grand Prix Darts

Glen Durrant heeft voor de enige BDO-zege gezorgd in de openingssessie van de Grand Slam of Darts. Hij strafte het foutje van Simon Whitlock genadeloos af, dat deden de andere BDO’ers niet. Mark McGeeney en Jim Williams kregen voldoende kansen, maar lieten het liggen. Scott Mitchell werd simpelweg overklast door Mensur Suljovic.

Durrant straft foutje Whitlock genadeloos af

Durrant wordt als Lakeside-kampioen gezien als de BDO’er die dit jaar wel eens heel ver kan komen in de Grand Slam of Darts. Zijn start tegen Simon Whitlock was goed. De Australiër wist een break (76-finish) ongedaan te maken op tops. De vierde leg was daarna het keerpunt. Whitlock miste twee pijlen voor 2-2 en dat foutje werd afgestraft. De Australiër liet het daarna na om terug te breken, ondanks dat hij daar vijf beurten de tijd voor kreeg. Met een 13-darter klaarde Durrant daarop de klus. Met de zege van Gerwyn Price op Andrew Gilding heeft Whitlock nu gelijk een probleem.

Suljovic is uitmuntend in vorm

Voor eigen publiek kon Mensur Suljovic vorige week niet aan de torenhoge verwachtingen voldoen, in Wolverhampton speelde hij een stuk sterker. Opvallend was dat hij een iets andere setup had, waar hij zelf zeer enthousiast over was. Scott Mitchell werd de eerste legs overlopen en met een 65-finish was het al 3-0. Suljovic stond klaar voor 4-0, maar met een bulls-eye 124-finish kwam de BDO’er terug in de partij. Hij dacht zelfs aan de rebreak, maar juist op dat moment knalde The Gentle er een 103-finish uit op zijn geliefde dubbel-14. Twee legs later was het gedaan: 5-2.

2 uit 22 op de dubbels

Mark McGeeney begon als een wervelwind aan zijn partij tegen Rob Cross met scores van 177 en 180, om daarna elf darts te missen op de dubbels. Cross brak zo met een 87-finish en vanaf dat moment werd het een foutenfestival. McGeeney miste ieder vertrouwen op een dubbel en het was vooral geluk dat hij er nog twee raakte. Het bracht hem zelfs nog terug tot 3-2, om twee legs later alweer twee darts te missen om op 2 uit 22 uit te komen. Cross vuurde een 10-darter en dubbel-16. Zo kon Voltage ondanks slechts 87,49 per beurt toch met 5-2 winnen.

Wright ontsnapt

In de openingsfase wist Peter Wright het verschil niet te maken. Hij kwam twee keer een leg voor, om daarna te gaan prutsen op de dubbels. Jim Williams profiteerde voor 2-2 en zo liep het ook naar 3-3. Met een 62-finish wist Wright opnieuw zijn eigen leg te pakken en kreeg na een 180’er weer de kans om het af te maken. Dubbel-10 viel twee keer niet voor de 80-finish en ook in de herkansing lukte het niet. Zo kwam er een beslissende negende leg, waarin Williams er gelijk een 180’er tegenaan gooide. Hij stond na negen pijlen op 95 en zag Wright een 171-score gooien. Hij kreeg de finish niet weg en Wright redde zich alsnog.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts