Connect with us

Pro Tour

Durrant voert 13 Lakeside-spelers aan op Britse Q-School

De regelwijzigingen bij de BDO zorgt ervoor dat BDO-spelers zich massaal hebben ingeschreven voor de Britse Q-School van de PDC. Liefst dertien spelers die afgelopen week in actie kwamen op Lakeside gaan een poging wagen om een tourkaart te verdienen bij de PDC.

Lakeside-winnaars present

De groep wordt aangevoerd door drievoudig Lakeside-kampioen Glen Durrant, maar ook voormalig winnaar en finalist dit jaar Scott Waites en BDO nummer één Mark McGeeney staan op de lijst. De dertien namen: Mark McGrath, David Cameron, Wes Newton, Andy Hamilton, Mark McGeeney, Conan Whitehead, Scott Waites, Glen Durrant, Scott Baker, Kyle McKinstry, Jim Williams, Dean Reynolds en Daniel Day. Newton en Hamilton proberen hiermee na één seizoen weer terug te keren bij de PDC. Opvallend is ook de aanwezigheid van Reynolds. Hij verdiende in het verleden door zijn prestaties bij de jeugd een tourkaart, maar besloot deze niet te accepteren. Nu gaat hij een nieuwe poging wagen via de loodzware Q-School.

Negentien plaatsen

De komende vier dagen (17 tot en met 20 januari) wordt er in Wigan gestreden door 397 spelers om negentien tourkaarten. Iedere dag wordt er gespeeld tot aan de finale. De twee finalisten verdienen een tourkaart en daarnaast wordt er een ranglijst opgemaakt. Voor iedere overwinning verdien je punten en de elf spelers met na vier dagen de meeste punten krijgen eveneens een tourkaart. Zo worden er negentien tourkaarten verdeeld, waar de Europese spelers de afgelopen week hebben gestreden om elf tourkaarten.

Bekende namen én veel dames

Naast de BDO-spelers staan er nog veel bekende namen op de lijst. Onder meer John Part, Kevin Painter, Kirk Shepherd, Colin Osborne, Barrie Bates, Mark Walsh, Richie Burnett, Jamie Caven, Andy Jenkins, Joe Murnan, Dave Pallett, Andrew Gilding en WK-deelnemers Aden Kirk en Stephen Burton zijn van de partij. Opvallend is tevens dat bijna de volledige damestop een poging gaat wagen. Lisa Ashton, Anastasia Dobromyslova, Fallon Sharrock, Deta Hedman en Lorraine Winstanley staan allemaal op de lijst. Ashton speelde eerder al op de Challenge Tour en meer dames willen deze optie gaan bekijken om meer uitdaging te krijgen. Nederlanders die actief waren op Lakeside mochten ook aan de Britse Q-School meedoen, maar hier heeft niemand gebruik van gemaakt.

Delen:

Meer over Pro Tour