Connect with us

Grand Slam of Darts

Durrant zakt door de ondergrens en geeft Wright een vrijbrief

Peter Wright World Matchplay 2017

Peter Wright heeft opvallend eenvoudig de halve finale van de Grand Slam of Darts bereikt. De Schot had geen kind aan Glen Durrant. De Lakeside-kampioen miste in de eerste vijf legs veel dubbels en daarna zak hij volledig door de ondergrens. Van 3-3 liep Wright weg naar 12-4, voor Duzza toch nog liet zien wat hij kan. Op dubbel-12 miste hij een negendarter, maar het was veel te laat om de partij nog spannend te maken: 16-10.

Durrant mist eerst dubbels en vindt daarna geen triples

In de groepsfase speelden de twee ook al tegen elkaar in een waanzinnige partij, toen vloog bijna alles raak en won Durrant met 5-2. Ook nu had de Lakeside-kampioen in de openingsfase de kansen om het verschil te maken. In de eerste vijf legs kreeg hij telkens pijlen op de dubbels, toch ging hij de pauze in met een 2-3-achterstand. Wright liet op zijn beurt in de zesde leg vier pijlen onbenut, maar het was slechts een korte hapering. Durrant kon vooral scorend niet zijn niveau halen en daardoor liep Snakebite fluitend naar 3-6.

Twee hoofdschuddende spelers

In de tiende leg kwam er eindelijk weer de kans voor Duzza en vond hij vanaf 71 wel de triple maar opnieuw niet de dubbel. Wright beukte er daardoor 76 weg om het verschil al naar vier legs te tillen. Met een 89-finish herpakte Durrant zich nog wel in zijn eigen leg, alleen daarna zakte de Engelsman wel volledig door de ondergrens. Hoofdschuddend onderging hij de marteling en zijn gemiddelde zakte naar 87 per beurt. Wright liep dan wel weg, ook hij was niet tevreden met zijn eigen spel en wat er gebeurde op het podium.

Nog bijna een negendarter

Met de 4-12-voorsprong op zak leek hij het ook wel te geloven en hobbelde de partij uit. Zo kon Durrant nog onder meer een bulls-eye 124-finish gooien en opende tot twee keer toe in zijn eigen leg met twee 180’ers op rij. De twee keer kwamen daar nog een zevende triple-20 en een triple-19 achteraan, om dubbel-12 te missen. Het bracht hem terug naar 10-15, maar via dubbel-5 maakte Wright het vervolgens af.

Grand Slam of Darts: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts