Connect with us

Grand Slam of Darts

Durrant zeer pijnlijk uitgeschakeld; Suljovic mazzelt

Glen Durrant is verrassend uitgeschakeld op de Grand Slam of Darts. De nummer één van de BDO werd gezien als één van de outsiders voor de titel, maar verloor zijn tweede duel op rij in de groepsfase. Daarmee kon hij naar huis. Mensur Suljovic wist wel door te gaan ondanks twee nederlagen. Dat dankte hij aan Stephen Bunting.

Durrant kan het weer niet afmaken

Glen Durrant begon uitmuntend aan het toernooi met een zege op Simon Whitlock, maar zakte in de slotleg tegen Gerwyn Price door het ijs. Die leg kwam hem uiteindelijk heel duur te staan. Andrew Gilding speelde namelijk een waanzinnige partij tegen de nummer één van de BDO. Hij kwam op 3-1 door wat missers van Durrant en knalde er een 11-darter achteraan. Durrant kwam nog wel terug tot 4-4, maar in de slotleg stond Gilding na negen pijlen al op 51. Daarop was het gedaan. Zo was Price opeens door en had Whitlock alles weer in eigen handen. Dat leverde een waar spektakelstuk met 108,86 van The Wizard en 104,58 van The Iceman. Price kwam op 1-4 met een 79-finish, daarna vuurde Whitlock legs van 10, 15 en 12 met een 170-finish voor 4-4. In de slotleg miste Price drie pijlen en pakte Whitlock de 5-4-zege. Zo was het gedaan met Durrant.

Mitchell geeft niet thuis

Mensur Suljovic gaf totaal niet thuis in zijn laatste groepsduel tegen Martin Schindler. De Duitser maakte een 3-1-achterstand goed en kwam via dubbel-10 op 3-4. Gemiste matchdarts bracht het nog wel naar een negende leg, waarin Suljovic vanaf 67 de kans miste. Hij dacht nog terug te mogen komen, alleen gooide Schindler een 102-finish voor de 4-5-zege. Daar had de Duitser niets meer aan, maar voor Suljovic leek het gedaan. Scott Mitchell had namelijk de kans om door te gaan, door Stephen Bunting te verslaan. Hij miste in de eerste twee legs alleen al zes pijlen op de dubbels en Bunting strafte het allemaal af. Zo werd het eenvoudig 3-0 en vervolgens 5-1 doordat Mitchell ook nog op de verkeerde dubbel ging mikken. Zo ontsnapte Suljovic.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts