Connect with us

European Tour

Dutch Darts Masters: Flitsende Van Gerwen, Van de Pas en Klaasen

Michael van Gerwen heeft de eerste stap gezet richting de hattrick op de Dutch Darts Masters. Mighty Mike won zijn eerste partij van John Henderson. Ook Jelle Klaasen en Benito van de Pas maakten veel indruk in Venray. Dat deden ook onder meer Simon Whitlock, Dave Chisnall, James Wade, Devon Petersen, Mervyn King, Adrian Lewis en Peter Wright om allemaal de derde ronde te bereiken.

Vliegende start 

Van Gerwen won de laatste twee edities van de Dutch Darts Masters en ook nu kende hij in Venray een vliegende start. Met een 62-finish was het al 2-0 tegen John Henderson en pas in de zesde leg kon de grote Schot iets terugdoen (5-1). Door vijf gemiste matchdarts en een 180’er van Henderson werd het zelfs nog 5-3, maar in de negende leg maakte Van Gerwen de klus wel af. In de derde ronde speelt hij zondagmiddag tegen Justin Pipe. Jelle Klaasen kwam ook sterk uit de startblokken tegen Kevin Painter. Met een 12-darter en dubbel-5 was het al 2-0, drie 180’ers en een gemiddelde van 103 per beurt was zelfs al goed voor 4-0. Painter slaagde erin om drie legs op rij te winnen, maar door een 114-finish hield Klaasen de marge in handen. Een vierde maximale score bracht hem de 6-4-zege en een ontmoeting met Simon Whitlock. The Wizard won in de middag in een spektakelstuk van Ian White, met allebei een gemiddelde van ruim 100 per beurt.

Uitstekende finishes

Van de Pas volgde het goede voorbeeld voor ook een uitmuntende start van zijn partij. Met finishes van 93 en 82 kwam hij al op 3-1 tegen Mark Webster. Daar kwam ook nog een 106-finish overheen voor 4-1, om dubbel-18 te missen voor een negendarter. Webster knalde er zelf een 12-darter achteraan, maar werd wel op een 6-2-nederlaag gepresenteerd. Big Ben was 6 uit 10 op zijn dubbels en kwam tot 100,82 per beurt. Webby zette daar 102,66 tegenover, maar was door het uitmuntende finishen van de Nederlander kansloos. Van de Pas treft nu James Wade. Remco van Eijden kwam er niet aan te pas. De enige qualifier die door de eerste ronde kwam was kansloos tegen een uitstekend spelende Adrian Lewis.

Dutch Darts Masters 2016: uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour