Connect with us

European Tour

Dutch Darts Masters: Kwalificatie voor Kist, Hendriks, De Zwaan en Klaasen

Vier Nederlandse tickets waren er te vergeven via het kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters, de Nederlandse stop in Venray van de European Tour. Christian Kist, Jeffrey de Zwaan en Jelle Klaasen maakten hun status als beschermde speler in het schema waar. Benito van de Pas ging in de finale onderuit tegen Jerry Hendriks. Dit viertal voegt zich bij titelverdediger Michael van Gerwen en Vincent van der Voort.

Nederlandse kwalificatie

Het gastland mag altijd vier tickets verdelen, waarvoor in Venray werd gestreden. Klaasen won van Jermaine Wattimena in een allesbeslissende leg, daarna had hij minder moeite met Leon de Geus (6-3). De Zwaan had geen moeite met Vincent Kamphuis (6-2), waarna hij Mike Zuydwijk – eerder al te sterk voor Jan Dekker – moest zien te verslaan. Ook dit lukte met 6-4. In de bovenste helft van het schema viel al snel een verrassing. Dirk van Duijvenbode verloor van Vincent van der Meer. Die haalde de finale, maar moest zich toen gewonnen geven aan Christian Kist. Hendriks zorgde voor de verrassing van de dag. Hij won eerst van Mareno Michels met 6-2, terwijl Van de Pas zich ontdeed van Joey ten Berge (6-4). In de finale was de Limburger met 6-4 te sterk voor Big Ben. Kist speelt in de eerste ronde tegen Cristo Reyes en De Zwaan ontmoet Joe Cullen. In het avondprogramma wacht Klaasen een zware kluif met Alan Norris en gaat Hendriks de strijd aan met Wes Newton.

Belgisch succes

Waar in Duitsland de kwalificatietoernooien zowat overlopen vonden de meeste oosterburen het te ver rijden naar Venray. Het zorgde ervoor dat slechts één Duitser zich plaatste voor het hoofdtoernooi, want de aanwezige Duitsers verloren bijna allemaal in de finaleronde. Max Hopp redde het wel. Onder meer Tomas Seyler, Sascha Stein en Jyhan Artut gingen er allemaal keihard vanaf. Het was vooral een goede dag voor de Belgen, want Davyd Venken, Dimitri van den Bergh en Kenny Neyens plaatsten zich. Daarnaast was er succes voor Cristo Reyes, Mensur Suljovic, Rowby-John Rodriguez en John Michael. In de tweede ronde stromen Van Gerwen en Van der Voort pas in. De titelverdediger speelt dan tegen Suljovic of Clayton, Van der Voort was Aspinall of Robinson.

 

Delen:

Meer over European Tour