Connect with us

European Tour

Dutch Darts Masters: Nederlanders sneuvelen, Whitlock met bril

Van de vier Nederlanders in de eerste ronde van de Dutch Darts Masters zijn er maar liefst drie gesneuveld. Voor Jan Dekker, Dirk van Duijvenbode en Jermaine Wattimena viel het doek, alleen Remco van Eijden wist te winnen. Michael van Gerwen, Benito van de Pas en Jalle Klaasen waren automatisch geplaatst voor de tweede ronde. Een opvallende verschijning in Venray was Simon Whitlock, met bril!

 

Niveau niet gehaald

Dekker kende een flitsende start met een 180’er en een 72-finish. Daarna ging het heel snel minder. De derde leg kreeg de Drent niet in zeven beurten uitgegooid en zo kon Thomas breken. Die marge kon de Welshman het hele duel vasthouden. Met een 15-darter kwam Dekker nog wel op 3-4. Vanaf dat moment kwam de Nederlander er niet meer aan te pas. Thomas gooide met een 11-darter de beste leg van de partij, om het af te maken met een leg van liefst 21 pijlen voor 3-6. Dekker kwam niet verder dan een gemiddelde van 79,74 per beurt. Ook Van Duijvenbode liep de hele partij achter Gerwyn Price aan. De Welshman was scorend veel constanter, dat het nog enige tijd spannend bleef kwam doordat The Iceman ontzettend veel dubbels miste. Pas in de zesde leg pakte hij de break en liep vervolgens naar de 3-6-zege. Ook Van Duijvenbode kwam niet verder dan 80,09 per beurt.

Prima cijfers 

Wattimena speelde van de vier Nederlanders eigenlijk de beste partij. Hij wist Mark Webster in de openingsfase bij te benen met onder meer een 62-finish en 2 uit 2 op de dubbels. Een derde pijl op een dubbel miste de Brabander, waarna Webster gevlogen was. Wattimena had simpelweg de pech dat de linkshander uit Wales een uitstekende partij afleverde met uiteindelijk een gemiddelde van 100,92 per beurt. De enige zege werd genoteerd door Remco van Eijden. De Noord-Hollander speelde een aantal jaar geleden actief bij de PDC, maar is de laatste jaren nog maar weinig in beeld geweest. Hij deed wel mee aan het kwalificatietoernooi in Venray en sloeg gelijk toe. Dat gaf Van Eijden een vervolg met een 6-5-zege op Paul Milford (90,73 per beurt) met onder meer twee 180’ers en een 90-finish.

The Wizard met bril 

De opvallendste partij in de eerste ronde werd afgewerkt door Simon Whitlock. The Wizard verscheen met bril op het podium. Vorige week speelde hij al met een bril op de UK Open Qualifiers en dat leverde hem onder meer een halve finaleplaats op. Het spel van de Australiër was nu nog niet uitmuntend, maar wel voldoende om met 6-2 te winnen van de Belg Mike De Decker. Na afloop gaf The Wizard toe dat hij eigenlijk al een aantal jaar een bril nodig had, maar de stap maar niet durfde te zetten. Nu ziet hij zichzelf toch genoodzaakt. Indruk maakten Jamie Lewis, Daryl Gurney en Stephen Bunting. Lewis klopte Andree Welge met 6-0 (98 gem) en ook Bunting stond geen leg af tegen de Griek John Michael. Gurney moest tot het gaatje gaan tegen Jyhan Artut, maar met name het slot was indrukwekkend. Met een 11- en een 12-darter, gecombineerd met in totaal zes 180’ers wist hij toch een gemiddelde van 98 te overleggen.

Dutch Darts Masters 2016: uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour