Connect with us

European Tour

Dutch Darts Masters: Perfecte eerste ronde van Nederlanders

De Nederlanders hebben een perfecte eerste ronde afgeleverd op de Dutch Darts Masters. Vier oranjedarters kwamen in Venray in actie en alle vier wisten ze te winnen. Zij voegen zich dan ook bij Michael van Gerwen en Vincent van der Voort in de tweede doorgang, die als top-16 spelers automatisch waren geplaatst. Mighty Mike ontmoet dan Mensur Sujljovic, Fast Vinnie opent tegen Nathan Aspinall.

The Cobra spuwt weg 

Klaasen opende zijn partij gelijk met een 180’er en zag Norris twee darts op de dubbels missen. The Cobra sloeg gelijk toe voor een 13-darter en de break. Hij vond ook in zijn eigen leg een maximale score en stond klaar op 12 met Norris op 78. De Engelsman vond triple-18, om de dubbel opnieuw te missen. Zo was het via dubbel-6 al 3-0. De vierde leg bracht een derde 180’er en zijn gemiddelde lag nog altijd ruim boven de 100 per beurt. Met Norris op grote achterstand leek de klus al geklaard, om juist nu twee beurten op de dubbels te missen. Chuck mikte 79 uit voor de eerste rebreak en hield ook zijn eigen leg (3-2). Klaasen herpakte zich met de vierde 180’er en stond na negen darts op 84. In de zevende leg was hij na drie beurten zelfs al op 47 en Norris kon scorend niet mee. Door een 11-darter was het alweer 5-2, om zijn eerste matchdart voor een 120-finish te missen. Norris kon zo terugkomen tot 5-4, waarop Klaasen het afmaakte. Hij staat in de tweede ronde tegenover Dave Chisnall.

Limburgse surprise 

Jerry Hendriks kwam traag op gang tegen Wes Newton, maar wist met een 80-finish terug te breken naar 2-2. Hij had zijn ritme nu echt te pakken en gooide ook een 180’er met een tweedart 78-finish voor de voorsprong. Hij miste in de zesde leg vier pijlen voor de break, waardoor Newton in leven bleef. De voormalig Premier League –speler kon scorend echter niet mee. Hendriks maakte 4-3 en met een 180’er liep hij ook in de achtste leg weg. Nu viel dubbel-10 er wel in (5-3) en in zijn eigen leg maakte hij het flitsend af met een tweedart 85-finish. Zo mag de Limburger, die slechts een kwartier van de speelhal af woont, in de tweede ronde aantreden tegen Terry Jenkins.

De Zwaan en Kist winnen ook 

De Zwaan was lange tijd niet te houden. Hij kwam op 4-2 met een gemiddelde van 112 achter zijn naam. In de slotfase kreeg Joe Cullen nog wel de kans om terug te komen tot 5-4, maar miste een karrenvracht aan dubbels. Daardoor maakte De Zwaan het alsnog af en mag in de tweede ronde aanleggen tegen Ian White. In de middagsessie rekende Christian Kist ook af met Cristo Reyes. De Spanjaard kwam erg traag op gaan en daar maakte Kist gebruik van (3-1), waarop Reyes terugkwam. Door finishes van 92 en 113 staat The Lipstick zaterdag toch tegenover Brendan Dolan.

Uitslagen en programma Dutch Darts Masters 2015

Delen:

Meer over European Tour