Connect with us

European Tour

Dutch Darts Masters: Van der Voort mist teveel dubbels, Kist kan niet mee

De tweede ronde van de Dutch Darts Masters is in de middag dramatisch verlopen voor de Nederlanders. In een stampvolle hal in Venray gingen zowel Vincent van der Voort, Christian Kist en Jeffrey de Zwaan onderuit. Met name Van der Voort erg veel kansen liggen op de dubbels.

 

Double Trouble 

Van der Voort begon overtuigend aan zijn partij, maar begon daarna dubbels te missen. Met slechts 1 uit 12 kwam hij dan ook op een 1-2-achterstand. Scorend was de Nederlander Nathan Aspinall eenvoudig de baas, waardoor hij in de vierde leg direct de kans kreeg om terug te breken. Fast Vinnie miste echter weer vier darts, voor hij met moeite wel tops vond voor zijn eigen leg (2-3). Aspinall werkte op een haartje na 125 weg en werd vervolgens gelijk teruggebroken. Met name scorend was het verschil erg groot, want over de eerste negen darts was het gat dertig punten. Toch slaagde Aspinall erin om opnieuw te breken en stond klaar op 32 om naar 3-5 uit te lopen. Met een 180’er en een 72-finish sloeg Van der Voort toch weer terug (4-4). Doordrukken deed de Nederlander opnieuw niet. In zes beurten kreeg hij zijn leg niet weg en werd opnieuw gebroken. Aspinall kreeg ook zijn leg niet weg in 18 darts en zo werd het met een 74-finish toch 5-5. Een elfde leg opende Van der Voort met scores van 28 en 46. Dat kon hij niet meer goedmaken en Aspinall pakte de buit met een tweedart 72-finish.

Nog twee nederlagen

Christian Kist ging er tegen Brendan Dolan hard vanaf. Twee legs ging het nog gelijkop, daarna versnelde The HistoryMaker met een 180’er en een 129-finish. Daarmee denderde hij al weg naar 5-1 en was het een leg later ook gedaan. Jeffrey de Zwaan kwam wel dichtbij een verrassing. De jongeling speelde uitmuntend in zijn eerst ronde tegen Joe Cullen en maakte het Ian White ook knap lastig. Mede door een 126-finish kwam hij tot 5-4 en had darts om een elfde leg af te dwingen. The Black Cobra miste echter twee darts op de dubbels en zo maakte White het af voor 6-4. 

Delen:

Meer over European Tour