Connect with us

European Tour

Dutch Darts Masters: Van Gerwen als enige naar finaledag

Michael van Gerwen heeft als enige Nederlander de finaledag van de Dutch Darts Masters bereikt. Mighty Mike wist in een wervelend duel Mensur Suljovic te verslaan. Voor vijfduizend man in Venray verloren Jelle Klaasen en Jerry Hendriks, waarbij met name Klaasen tegen Dave Chisnall kans had op meer.

Versnelling geplaatst 

Suljovic is al jaren een gevaarlijke klant, maar liet zich lang niet altijd zien. Inmiddels is hij altijd van de partij en met name op de European Tour laat The Gentle telkens goede resultaten zien. Hij begon ook tegen Van Gerwen sterk met gelijk met een 116-finish. De Nederlander nam het initiatief daarna over en met een bulls-eye 88-finish zorgde hij voor de break. Hij liep naar 4-2, gevolgd door een 180’er en nog een 88-finish. Ook in de achtste leg opende Mighty Mike met twee maximale scores op rij. Een negendarter zat er niet in, maar een 11-darter bracht hem wel de 6-2-zege.

Kansen laten liggen 

Jelle Klaasen speelde vrijdag al zeer sterk tegen Alan Norris en opende tegen Dave Chisnall ook gelijk met een 89-finish. De Engelsman pakte zijn eigen leg, om in de vierde beurt in de problemen te komen. Hij miste één dart op dubbel-18 en Klaasen brak via diezelfde dubbel. The Cobra kreeg zijn eigen leg vervolgens niet in vijf beurten weg. Chisnall brak terug, om gelijk weer een 12-darter om zijn oren te krijgen met een 86-finish (2-4). Met gemiddeldes tegen de 100 per beurt was het breakfestijn nog niet voorbij. Chizzy sloeg opnieuw terug met een 64-finish en maakte via dubbel-10 nu wel gelijk: 4-4. Beide darters gooiden in de negende leg een 180’er en miste Klaasen twee darts op dubbel-18 voor een 87-finish. Chisnall vond dubbel-5 wel voor een 85-finish en mocht gooien voor de partij. Klaasen gooide nog een 180’er en tikte het ijzer aan van bulls-eye voor een 124-finish. Chizzy mocht het afmaken, maar kon het niet doen op tops. Zo kwam er toch een elfde leg, waarin Klaasen geen triples kon vinden en nu maakte Chisnall het wel af via dubbel-7.

Vier uitschakelingen 

Hendriks pakte de openingsleg, waarop Terry Jenkins gas gaf met onder meer een 158-finish. Hij liep weg naar 5-2, voor Hendriks het nog knap spannend maakte. De Limburger won in de eerste ronde verrassend van Wes Newton na een comeback en zette nu ook aan. Het werd 5-3 en op een haartje miste Hendriks de dubbel voor een 143-finish. Daardoor kon The Bull alsnog gooien voor dubbel-10 en de 6-3-zege. In de middagsessie vlogen Vincent van der Voort, Christian Kist en Jeffrey de Zwaan er al uit.

Uitslagen en programma Dutch Darts Masters 2015

Delen:

Meer over European Tour