Connect with us

European Tour

Dutch Darts Masters: Van Gerwen en Van de Pas in kwartfinale

Michael van Gerwen en Benito van de Pas hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Dutch Darts Masters. De Nederlanders overlegden allebei een gemiddelde van ruim 100 per beurt en versloegen daarmee Justin Pipe en James Wade. Jelle Klaasen kon het na een vroege achterstand niet bolwerken tegen Simon Whitlock.

 

Korte comeback

Van Gerwen had het een halve partij lastig met Justin Pipe. Vorig jaar was dit de finale in Venray en won de Nederlander met 6-0. Nu ging hij ook goed van start met drie legs op rij, maar Pipe kwam terug met een 14- en 12-darter richting 3-3. Dat was voor Van Gerwen het moment om te versnellen. Zijn vierde 180’er bracht Mighty Mike weer op voorsprong en twee legs later was het gedaan. In de kwartfinale staat de tweevoudig titelverdediger tegenover Dave Chisnall. Chizzy maakte met een gemiddelde van 104,4 gehakt van debutant Ritchie Edhouse (6-2).

Uitmuntende vorm 

Van de Pas won zaterdag al op indrukwekkende wijze van Mark Webster en daar ging hij tegen James Wade rustig mee verder. Op de Players Championship Finals gaf Big Ben al eens een lesje finishen aan The Machine, nu was het niet anders. Met een 17-darter was de start nog rustig, daar kwam gelijk een 108-finish overheen. Met een 14- en 15-darter was het 4-0, gevolgd door een 96-finish voor een 11-darter. Wade kon zijn eigen leg houden via tops, maar met een 13-darter goed voor een gemiddelde van 103,67 per beurt was het 6-1 voor Van de Pas. Hij speelt in de kwartfinale tegen Mervyn King.

Vroege achterstand 

Klaasen kon het goede voorbeeld van zijn landgenoten niet volgen. Tegen Simon Whitlock werd hij direct met zijn rug tegen de muur gezet. De Australiër opende met een 112-finish, voor The Wizards zelfs naar 0-3 liep. Met dubbel-9 en een 79-finish kwam Klaasen terug tot 2-3, maar Whitlock wist de halve finalist van het wereldkampioenschap toch weer te breken met een 65-finish. Door een bulls-eye 87-finish kwam Klaasen nog wel terug tot 3-5, maar in de negende leg maakte Whitlock de klus af. In de kwartfinale speelt hij tegen Mensur Suljovic. De Oostenrijker lijkt zijn vertragingstactieken nog verder op te schroeven en versloeg mede daardoor Michael Smith. In de vierde kwartfinale staan Adrian Lewis en Daryl Gurney tegenover elkaar. De Noord-Ier won met een gemiddelde van 105,18 per beurt van Peter Wright (103,27) in een spektakelstuk.

Dutch Darts Masters 2016: uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour