Connect with us

European Tour

Dutch Masters: Tergouw nipt onderuit bij debuut; zeges Kist, Hendriks en De Zwaan

Justin van Tergouw

Justin van Tergouw heeft bij zijn debuut op de European Tour net niet kunnen winnen. De huidige Lakeside-kampioen bij de jeugd zet zijn eerste stappen bij de PDC door af en toe mee te doen op de Euro Tour-qualifiers. Zo plaatste hij zich voor de Dutch Darts Masters, maar verloor van Christian Kist. Jimmy Hendriks en Jeffrey de Zwaan wonnen eveneens in Maastricht.

Laatste legs

Van Tergouw wisselde samen met Kist hele goede met hele matige legs af. Met name de dubbels waren af en toe een probleem, waarop ze samen richting een elfde leg gingen. Daarin wist Van Tergouw niet in vijf beurten uit te gooien en zo pakte Kist de zege. Hij mag nu in de tweede ronde aantreden tegen Kim Huybrechts. Hendriks leek onderuit te gaan tegen de Duitser Rene Berndt. Die gooide een gemiddelde van ruim 100 per beurt, alleen de matchdart bleek een probleem. Berndt miste er liefst acht en daardoor kon Hendriks alsnog met 6-5 winnen. Hij stuit nu op Joe Cullen.

De Zwaan

Jeffrey De Zwaan had met de Griek John Michael een lastige klant en kwam ook al snel op een 2-0- en 3-1-achterstand. Door een 72-finish werd het gat verkleind en in de zesde leg volgde de rebreak. Michael maakte nog wel 4-3, gevolgd door een aantal zeer sterke legs van De Zwaan. Hij maakte gelijk met een 107-finish, gevolgd door een 15-darter voor de break en een tweede 107-finis voor de zege. De Zwaan speelt zaterdag in de tweede ronde tegen titelverdediger Michael van Gerwen. Jelle Klaasen en Benito van de Pas stromen dan ook in, zij spelen tegen Krzysztof Ratajski en Nathan Aspinal.

Dutch Darts Masters 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour