Connect with us

Pro Tour

Eerste Nederlandse PDC WK-ganger Roncero (67) overleden

Braulio Roncero is op 67-jarige leeftijd overleden. Vlak voor het einde van de vorige eeuw debuteerde hij als eerste Nederlander op het PDC World Darts Championship. Na een lang ziekbed is hij overleden.

Vaste waarde in jaren negentig

De in Spanje geboren Nederlander was in de jaren negentig een vaste waarde in het Nederlandse team met onder meer Co Stompé, Raymond van Barneveld en Roland Scholten. In 1998 haalde Roncero al eens Lakeside, daarin verloor hij in de eerste ronde van Bobby George met 3-1 in sets. Twee jaar later was Roncero als allereerste Nederlander van de partij op het PDC WK. Opnieuw was er een zware loting met Dennis Priestley. Toch dwong hij een vijfde set af, waarin Priestley – die uiteindelijk de finale zou halen – net te sterk.

Sterk op Dutch Open

Sinds de eeuwwisseling speelde Roncero met enige regelmaat toernooien op de tour van de PDC, maar ook weer bij de WDF. Dat bracht hem naar onder meer een halve finale op de Dutch Open van 2001, waarin Van Barneveld hem uitschakelde. In 2010 won Roncero het Benidorm Open door in de finale te  winnen van Cameron Menzies en haalde in 2011 nog eens de kwartfinale op de Dutch Open. De laatste jaren speelde hij nog weinig, vooral door een slepende ziekte. Vrijdag overleed Roncero op 67-jarige leeftijd, tot verslagenheid van onder meer Van Barneveld.

Delen:

Meer over Pro Tour