Connect with us

Pro Tour

Eindelijk raak voor Cross als wereldkampioen; sterke dag Wattimena

Rob Cross heeft eindelijk zijn eerste titel als wereldkampioen op zak. De Engelsman won het dertiende Players Championship, waardoor hij na een half jaar eindelijk weer eens kan juichen. Eenvoudig ging het niet, want in de finale gaf hij het bijna nog allemaal weg tegen Ian White. Jermaine Wattimena miste op een haar na de finale.

Cross eindelijk de beste

In januari werd Cross wereldkampioen, vervolgens slaagde hij er maar niet in om een toernooi op de Pro Tour te winnen. Een kleine dertig toernooien zijn er inmiddels gespeeld, maar eindelijk was het nu raak. Op weg naar de finale won hij van Kevin Burness (6-1), William O’Connor (6-3), Ron Meulenkamp (6-5, waarbij de Nederlander in de slotleg vanaf 51 de kans kreeg het af te maken), John Henderson (6-5), Jonny Clayton (6-5) en Stephen Bunting (6-1). In de finale wachtte Ian White, die een 4-0-achterstand wist goed te maken. Vervolgens kreeg White zes pijlen voor 5-4, maar miste telkens. Cross brak en hield zijn eigen leg voor de toernooizege.

Wattimena opnieuw erg sterk

Wattimena is aan een sterk 2018 bezig en gaf dat in Wigan nog maar eens een vervolg. Hij won van Mark Dudbridge, Rowby-John Rodriguez, Simon Whitlock (6-0), Joe Cullen en Peter Jacques. In de halve finale ging het naar een elfde leg en was White net te sterk (5-6). Dirk van Duijvenbode haalde daarnaast de kwartfinale, waarin ook hij White op zijn pad vond. Bijzonder was de zege van Duivee op Terry Jenkins. The Bull miste de kans voor een negendarter en mocht vervolgens niet eens terugkomen doordat Van Duijvenbode zijn leg in vier beurten uitgooide. Vincent van der Voort haalde de laatste-16, Danny Noppers, Jeffrey de Graaf en Meulenkamp kwamen tot de laatste-32. Michael van Gerwen ontbrak door een vakantie, Raymond van Barneveld sloeg dit weekend over door een demonstratie en werd daarnaast opgeschikt door een overval in zijn huis.

Delen:

Meer over Pro Tour