Connect with us

Pro Tour

Eindelijk raak voor Wright; Wattimena weer in halve finale

Peter Wright heeft zijn eerste titel van 2018 binnen. Een dag nadat Rob Cross zijn eerste prijs pakte sinds de behaalde wereldtitel leek hij voor de dubbel te gaan. In de finale rekende Wright alleen met hem af. Jermaine Wattimena stond voor de tweede dag op rij in de halve finale.

1 te pakken… 19 te gaan

Wright legde de lat nogal hoog aan het begin van het jaar. Hij wilde namelijk in 2018 liefst twintig toernooien gaan winnen. Of hij zichzelf hiermee te veel druk op heeft gelegd is de vraag, maar het heeft hem ruim zes maanden bezig gehouden voor de eerste op de teller staat. Ross Twell, Davy Van Baelen, Josh Payne, Antonio Alcinas, Dimitri Van den Bergh en Jermaine Wattimena waren de slachtoffers richting de finale. Daarin stond hij tegen Rob Cross en vloog Snakebite naar een 5-1-voorsprong. Wright vergooide zijn kansen in de zevende leg gevolgd door een 11-darter en een solide leg van Cross. In de tiende leg miste de wereldkampioen op zijn beurt de kansen en was het 6-4.

Wattimena was heel dichtbij

Voor Wattimena was het voor de tweede dag op rij een goede dag, maar wel met een zuur einde. Was het zaterdag 6-5 in de halve finale, ditmaal opnieuw. Wattimena kwam op een 4-2-voorsprong, voor Wright er drie op rij won. De Nederlander maakte gelijk en stond klaar op 80 om uit te gooien. Wright knalde er echter een 161-finish uit voor de 5-6-zege. De tweede halve finale op rij brengt Wattimena wel in een goede positie om na de zomer een geplaatste speler te zijn op de European Tour. Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode haalden de laatste-16, Jeffrey de Graaf en Jan Dekker kwamen tot de laatste-32.

Bizarre nederlaag Meulenkamp

De meest bizarre partij van de Nederlanders, en misschien wel van de dag, werd afgewerkt dor Ron Meulenkamp. Hij speelde in de eerste ronde tegen Mervyn King en miste in de vijfde leg dubbel-12 voor een negendarter. Bizar genoeg opende hij de zesde leg ook met twee keer 180 en miste ditmaal dubbel-18 voor de perfecte leg. Of dit nog niet zuur genoeg was verloor de linkshander ook nog de partij met 6-5.

Delen:

Meer over Pro Tour