Connect with us

World Grand Prix

Elleboogklachten deren Wright niet tegen The King

Peter Wright heeft ondanks zichtbare elleboogklachten toch de kwartfinale van de World Grand Prix bereikt. Dat is opvallend genoeg gelijk de beste prestatie ooit van de nummer drie van de wereld in Dublin. Mervyn King nam nog een set voorsprong, daarna wist de Schot toch weg te lopen naar 3-1. In de kwartfinale wacht nu Mensur Suljovic.

Set achterstand en elleboogklachten

Wright speelde een uitstekende partij in de eerste ronde, maar had wel het geluk nodig dat Stephen Bunting twee matchdarts tegen hem miste. Ook nu kwam Wright in de openingsfase in de problemen. In de tweede leg miste hij twee beurten vanaf 46 (0-2), om wel terug te komen met een 86-finish en tops voor 2-2. In de vijfde leg speelde King overtuigend en maakte het af meteen 68-finish. Zorgwekkender voor Wright was misschien nog wel dat hij zichtbaar last had van zijn elleboog.

Ommekeer komt soepel

Daar gooide de Schot wel doorheen en met een 180’er kwam hij in de tweede set op 1-0. King maakte nog gelijk vanaf 72, om vervolgens een aantal legs echt even niet thuis te geven. Dat gaf Wright de kans om eenvoudig de tweede set te pakken en met een 141-finish was het ook alweer 2-0 in de derde set. King kwam één leg dichterbij, gevolgd door tops voor 2-1 in sets. Daarmee was de partij beslist, want The King liet het lopen. Met een 15-darter en een bulls-eye 121-finish kwam Wright op matchpoint en zag King in de derde leg pas met de vijfde pijl te openen. Hij gooide nog wel zijn vierde 180’er, maar Wright maakte de partij af met een 112-finish.

World Grand Prix 2017: Speelschema, uitslagen, statistieken en verslagen

Delen:

Meer over World Grand Prix