Connect with us

Premier League Darts

Emotionele Barney kan bij afscheid in Ahoy Van Gerwen niet bijbenen

Raymond van Barneveld Premier League Darts Ahoy 2019

Raymond van Barneveld heeft in het slotstuk in Ahoy niet kunnen winnen. Een emotionele avond leverde geen sterk spel op en Michael van Gerwen strafte alles af. In de derde leg liet hij het liggen op de dubbels en moest vervolgens toezien hoe Mighty Mike wegvloog. Voor Van Barneveld zit de Premier League Darts er nu op en kan zijn focus op het behalen van het WK.

Grote emoties

De laatste walk-on van Van Barneveld in de Premier League werd een emotionele. Al voor de opkomst stond hij met tranen in zijn ogen en gaf bij de opkomst zijn iconische Barney-ketting aan zijn kleinzoon. Eenmaal op het podium had Van Gerwen als eerste de triples te pakken. Hij knalde er gelijk een 180’er in voor de 13-darter en deed dat ook in zijn eigen leg voor 0-2. Van Barneveld kreeg daarop zeven beurten de tijd om zijn eigen leg te winnen, maar de dubbel viel er niet in. Een 65-finish betekende dan ook 0-3, gevolgd door een 180’er: 0-4.

Mighty Mike maakt de klus af

Een volgende maximale score van Mighty Mike leverde geen legwinst op. Hij kon tops niet vinden voor de 125-finish en tops was goed voor 1-4. Daarna liet Van Gerwen geen genade kennen. Met een 68-finish hield hij zijn eigen leg, gevolgd dor de break met een 63-finish. Van Barneveld gooide zijn eerste 180’er, maar Van Gerwen counterde met zijn vijfde maximale score en tops.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts