Connect with us

Grand Slam of Darts

Emotionele King werkt zich voorbij McDine

Mervyn King heeft een zwaarbevochten zege geboekt op Kevin McDine. In de eerste knock-out ronde van de Grand Slam of Darts nam de jongste van de twee Engelsmannen een 6-2-voorsprong en leek door te stomen naar de laatste acht. Vanaf dat moment wilde er nog maar weinig lukken bij McDine.

Daardoor kon King in de allesbeslissende leg alsnog een 10-9-zege boeken. Direct na de partij was King zijn emoties op het podium al niet de baas en deed dat voor de camera van ITV nog dunnetjes over. “Deze overwinning betekent zo veel voor mij. Om meerdere redenen was dit de zwaarste partij ooit uit mijn leven. Het is een emotionele dag geweest en ik ben erg blij om er doorheen te zijn gekomen.” Eerder op de dag had de Engelsman zijn tante begraven.

Tijdens de partij liet hij zich niet altijd van zijn beste kant zien. Acht legs lang werd hij simpelweg overklast door McDine. Nadat die in de negende leg twee pijlen op een dubbel miste was er iets aan de hand op het podium. King riep iets naar zijn tegenstander en vanaf dat moment was McDine de controle over de wedstrijd volledig kwijt. King kroop steeds dichterbij en op 8-8 en 9-9 was hij zelfs terug opgelijke hoogte. In de beslissende negentiende leg kreeg McDine toch de eerste kans op een dubbel vanaf 101 ging dubbel-12 net aan de verkeerde kant van het ijzer, waarna King de partij afmaakte met dubbel-16.

 

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts