Connect with us

World Grand Prix

Emotionele Wattimena stunt door Wright te kloppen

Jermaine Wattimena World Grand Prix 2019

Jermaine Wattimena heeft de kwartfinale van de World Grand Prix bereikt. De Nederlander speelde een sterk duel tegen Peter Wright en won met 3-1 in sets. In zijn eerste kwartfinale op een major wacht Glen Durrant.

Dodelijke 148-finish

Een jaar geleden troffen Wattimena en Wright elkaar ook in de tweede ronde. Toen kwam de Nederlander niet verder dan twee gewonnen legs. Nu was hij bij de start al scherp en kwam op een 1-2-voorsprong. Wright dwong een vijfde leg af met een 78-finish, voor beide darters een volle beurt onbenut lieten bij de openingsdubbel. Wattimena liep daarna weg en miste bulls-eye voor de eerste set. Die misser kwam hem duur te staan, want Wright beukte een 148-finish weg.

Nu deelt Wattimena de tik uit

Wattimena wist zich snel te herpakken na deze dreun. Drie gemiste openingsdubbels van Wright strafte hij direct af voor de break, om in zijn eigen leg een 180’er en een 90-finish te noteren. Ook in de derde leg kwam een maximale score, miste Wright twee pijlen vanaf 68 en was het liefst 0-3 in legs voor 1-1 in sets.  Wright herpakte zich op zijn beurt in de derde set en leek op weg naar een nieuwe break. Met een 88-finish kwam hij op 2-1, om zes pijlen te missen in zijn eigen leg. Toch kwam er in de vijfde leg een nieuwe kans, alleen drie setpijlen liet Snakebite onbenut. Hij was nu Wattimena die toesloeg met een hoge finish: 100 voor 1-2 in sets.

Solide uitgespeeld

In de vierde set bleef Wattimena zeer solide spelen, alleen in dubbels in de eerste leg werkten niet mee. Hij miste zeven pijlen om gelijk toe te slaan, maar kwam dankzij een break in de derde leg op matchpoint. Uitgooien in zijn eigen vierde leg lukte niet doordat hij een volle beurt miste om de leg te openen. Wright begon de vijfde leg en werd scorend gelijk onder druk gezet. Met een 165-score zette hij weg naar 24 en Wright kon vanaf 130 geen triple vinden. De eerste matchdart was vervolgens gelijk raak op dubbel-12.

World Grand Prix: Uitslagen, programma en statistieken

Delen:

More in World Grand Prix