Connect with us

World Cup of Darts

Engeland en Australië gaan er keihard vanaf

William OConnor World Cup of Darts 2019

Engeland en Australië zijn uitgeschakeld op de PDC World Cup of Darts. Ierland was te sterk voor de grote buurman met 2-0 en ook Australië ging er na de twee singlepartijen vanaf tegen Canada. Oostenrijk maakte geen fout tegen de zwakke Amerikanen.

Mannen uit vorm gaan eraf

Simon Whitlock en Kyle Anderson zijn allebei niet in vorm en dat kwam tegen Canada ook naar boven. Whitlock begon tegen Dawson Murschell nog goed en leek op weg naar 2-0. Na twee 180’ers op rij was hij twee beurten later nog niet uit en de Canadees gooide een 109-finish. Vanaf 1-2 knalde Whitlock er twee bulls-eye 126-finish uit (3-2), om daarna toch stil te vallen. Hij kreeg zijn eigen leg niet uit in vijf beurten en met een 97-finish pakte Murschell de zege. Anderson en Long waren vervolgens erg aan het worstelen. Anderson kwam op 3-1, maar ook hij kon niet doordrukken. Twee 14-darters brachten de partij naar een zevende leg. Anderson miste één matchdart en dubbel-5 was raak voor Long.

Oostenrijk heeft een makkie

De Oostenrijkers maakten een opvallende keuze door Zoran Lerchbacher de eerste partij te laten spelen. Het pakte tegen de Verenigde Staten goed uit. Darin Young liet heel weinig zien en miste ook nog eens veel dubbels. Zo kon Lerchbacher weglopen met een 89-finish en het afmaken met een 88-finish. Mensur Suljovic was vervolgens ijzersterk tegen Chuck Puleo. De Amerikaan kreeg geen pijl op een dubbel en eindigde toch op slechts 84,81 per beurt. Suljovic was subliem met onder meer een 126-finish voor 4-0 met 113,43 per beurt.

Sensationele O’Connor

Michael Smith speelde een sterke koppelpartij vrijdag, maar die lijn kon hij in zijn single niet doortrekken. Steve Lennon wist met een bulls-eye 86-finish en dubbel-5 op matchpoint te komen. Smith vocht zich terug tot 3-3 en met een 180’er leek hij de klus te gaan klaren. Vanaf 102 zag hij echter twee pijlen het bord uit vallen, om vanaf 82 de matchdart op tops te missen. Lennon profiteerde en gooide dubbel-4 voor de zege. Zo stond er heel veel druk op Rob Cross, die gelijk werd gebroken door een 88-finish van William O’Connor. De Engelsman miste twee pijlen vanaf 88 voor een rebreak en zo was het met een tweedart 70-finish 0-2. Met een 81-finish was het 1-2, voor O’Connor weer een scorend uitstekende leg afleverde. Dubbel-16 was wat moeilijk, maar uiteindelijk was het wel raak voor 1-3. Er kwam weer een 180’er overheen en met een 12-darter was de strijd beslist. O’Connor eindigde met een gemiddelde van 115,1 per beurt.

Speelschema PDC World Cup of Darts 2019

Delen:

More in World Cup of Darts