Connect with us

World Cup of Darts

Engeland soeverein; Oostenrijk ontsnapt en Australië op het nippertje verder

Australie World Cup of Darts 2018 Kyle Anderson Simon Whitlock

Engeland, Oostenrijk en Australië hebben zich alle drie niet laten verrassen in de eerste ronde van de PDC World Cup of Darts. Oostenrijk moest wel een 3-1-achterstand wegwerken tegen Rusland, waar de Aussies een beslissende leg nodig hadden tegen Finland.

Filipijnen missen telkens een pijl

Op voorhand werd in de Filipijnen een grote bananenschil gezien voor het nog onervaren Engelse koppel. Dat kwam deels ook uit, alleen Ilagan en Malicdem vergaten het om toe te slaan. Ze kregen in de eerste leg een 106-finish om hun oren en misten vervolgens in twee legs een pijl op de dubbel. Zo kon Engeland toch uitlopen naar 4-0, waarop een 180’er de Filipijnen een leg bracht. In de zesde leg werd tops echter weer niet gevonden en klaarde Smith de klus. Met name Michael Smith speelde sterk, misschien wel zijn beste spel sinds de UK Open.

Ontsnappingstruc

Oostenrijk leek het derde land te worden dat uit de World Cup of Darts werd gegooid. Boris Koltsov en Aleksei Kadochnikov speelden namens Rusland waanzinnig, waardoor Mensur Suljovic en Zoran Lerchbacher alleen maar toe konden kijken. Het werd 3-1 voor de Russen en vervolgens kreeg Koltsov in de vijfde én zesde leg pijlen op de dubbels. De kopman van Rusland miste en zo kwam Oostenrijk dankzij een bulls-eye 83-finish van Suljovic terug tot 3-3. Een 12-darter met een 138-finish van Lerchbacher bracht de Oostenrijkers op voorsprong en vervolgens waren de Russen niet uit in zes beurten tijd. Zo werd het alsnog 3-5.

Beslissende leg

Simon Whitlock en Kyle Anderson zijn allebei niet in topvorm en dat bleek tegen Finland. De Scandinaviërs hadden in de openingsfase de kans om gelijk weg te lopen, alleen Kim Viljanen miste op de dubbels. Zo ging de partij compleet in evenwicht naar een beslissende negende leg. De Australiërs openden allebei met een score van 140 en was Kantele degene die met een score van 40 voor het verschil zorgde. Met een 70-finish maakte Whitlock het dan ook af.

Speelschema PDC World Cup of Darts 2019

Delen:

Meer over World Cup of Darts