Connect with us

European Tour

Euro Tour Gibraltar: Alleen Van Gerwen en Van de Pas naar finaledag

Titelverdediger Michael van Gerwen en Benito van de Pas hebben de derde ronde van de European Tour in Gibraltar bereikt. Daarmee gingen er twee van de vijf Nederlanders door die in de tweede ronde in actie kwamen. Voor Christian Kist, Jermaine Wattimena en Jelle Klaasen viel het doek.

 

Niet in de buurt gekomen

Kist boekte vrijdag een goede zege op Cristo Reyes, maar tegen Mervyn King werd hij direct weggedrukt. De Engelsman opende met een 180’er voor een 13-darter, gevolgd door nog een 13- en een 14-darter voor 4-0. De vijfde leg gooide de Engelsman niet in vijf beurten uit en Kist brak met een 77-finish. Hij gaf zijn eigen leg echter niet zo rap weer weg, gevolgd door een 124-finish van de Nederlander. King liet zich toch niet meer verrassen, want met een 121-finish werd het 6-2. King sloot af met 6 uit 9 op de dubbels en 105 per beurt. Ook Wattimena kon zijn winst op Rowby-John Rodriguez geen vervolg geven. Tegen Mensur Suljovic werd hij direct gebroken door een 97-finish en in een rap tempo was het 5-1. Met een 76-finish pakte Wattimena een tweede leg, maar Suljovic maakt het af met zijn tweede 97-finish.

Van de Pas sterkste optreden

De grootste verrassing in de middagsessie werd geleverd door Dyson Parody. De thuisspelende Parody versloeg vrijdag al Dirk van Duijvenbode. Dat was nog met name doordat de Nederlander verschrikkelijk veel dubbels miste. Ditmaal speelde de darter uit Gibraltar zelf ijzersterk. Met een 101- en een 91-finish kwam hij op 1-2, voor Klaasen versnelde (3-2). De Nederlander kon daarna echter niet meer breken. Parody gooide zijn eigen legs uit met finishes van 70, 80 en 81 voor de verrassende 5-6-zege. In de avond ging het Van Gerwen bet eraf. Hij kwam nog op een 0-1-achterstand tegen Nick Fullwell, daarna ging de turbo aan met een 127-finish en een 14-darter voor 3-1. Ondanks een 180’er kon de Engelsman met een 80-finish zijn eigen leg wel redden, gevolgd door alweer een 13- en een 14-darter. De turbo ging er daarna vanaf, waardoor het uiteindelijk 6-4 werd. Van Gerwen speelt zondag tegen King. Van de Pas leverde de beste prestatie. Big Ben liet nog maar eens zien in topvorm te zijn en vloerde Stephen Bunting met 6-1. Met een 120-finish kwam The Bullett nog op 1-1, daarna denderde Van de Pas met twee 180’ers en finishes van 64- en 70 naar 6-1 én een gemiddelde van 100,28 per beurt. Hij speelt nu tegen Kim Huybrechts.

European Tour Gibraltar: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour