Connect with us

European Tour

Euro Tour Gibraltar: Kist en Wattimena boeken goede zeges

Jermaine Wattimena en Christian Kist hebben de eerste ronde van de European Tour in Gibraltar weten te overleven. Ze versloegen daarvoor Rowby-John Rodriguez en Cristo Reyes. Op het derde toernooi van de European Tour ging Dirk van Duijvenbode verrassend onderuit, hij liet zich met 3-6 verrassen door thuisfavoriet Dyson Parody. Michael van Gerwen, Jelle Klaasen en Benito van de Pas stromen automatisch in de tweede ronde in.

Goede zeges

Voor zowel Wattimena als Kist is het een uitstekende eerste ronde zege. Wattimena wist Rodriguez gelijk te breken, maar de Oostenrijker sloeg nog terug. Daarna liep de Nederlander alsnog weg met een 95-finish voor 3-1. Rodriguez schreef een tweede leg bij, voor Wattimena doordenderde met een 101-finish en tops voor de 6-2-zege. In de tweede ronde staat hij zaterdag opnieuw tegen een Oostenrijker: Mensur Suljovic. Ook Kist haalde knap uit. Cristo Reyes was erg slordig en daar profiteerde The Lipstick optimaal van voor de 6-1-zege. Hij staat nu tegenover Mervyn King.

Topduels in tweede ronde

Voor Van Duijvenbode viel wel het doek. Door veel gemiste dubbels kon Parody op een 3-0-voorsprong komen, voor de Nederlander ook op gang kwam. Hij voerde de druk op tot 3-2 en een 107-finish voor 4-3. Daarna liet hij toch weer te veel kansen liggen (3 uit 28 op zijn dubbels), waardoor Parody zaterdag mag aantreden tegen Jelle Klaasen. Voor Benito van de Pas wacht een zware klus, want Big Ben stuit op Stephen Bunting. Michael van Gerwen opent zijn campagne tegen Nick Fullwell. In de tweede ronde staan een aantal topduels op het menu. Gerwyn Price, vorige week zijn eerste Players Championship gewonnen, staat tegenover Simon Whitlock, Gary Anderson speelt tegen Alan Norris, Michael Smith treft de in vorm zijnde Joe Cullen en Peter Wright ontmoet Daryl Gurney. De Noord-Ier is al maanden in bloedvorm en liet dat nu ook weer zien met het hoogste gemiddelde van de dag (102,1 per beurt)

European Tour Gibraltar: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour