Connect with us

European Tour

Euro Tour Hamburg: Klinkende zeges MvG, Big Ben en Fast Vinnie

Liefst vier Nederlanders komen zondag terug voor de derde ronde van de European Tour in Hamburg. Michael van Gerwen, Benito van de Pas en Vincent van der Voort boekten hele ruime zeges. Jelle Klaasen overleefde een matchdart tegen Chris Dobey, terwijl voor Ron Meulenkamp en Remco van Eijden het doek viel.

Big Ben is niet te houden

Van de Pas is dit jaar in topvorm en dat liet hij in Hamburg ook maar weer eens zien. Met Alan Norris had hij het niet getroffen in de tweede ronde, maar de Engelsman kwam er vooral scorend niet aan te pas. Big Ben vuurde in negen legs liefst zeven keer 180, door ook nog 6 uit 11 op de dubbels te gooien kreeg Norris amper kansen. Chuck noteerde wel een 170-finish en kwam zelfs op een 1-3-voorsprong, daarna was hij volslagen kansloos. In de volgende vijf legs gooide Van de Pas in vier ervan een maximale score. Met een 11- en 12-darter was het alweer gelijk. De volgende drie legs werkte hij solide af in vijf beurten voor 6-3 én 107,35 per beurt. Van der Voort boekte vrijdag al een goede zege op Jamie Robinson, zijn spel was tegen Kim Huybrechts nog wat scherper. Met een 82-finish en een 14-darter was het al 2-0. Huybrechts hield zijn eigen leg met moeite met een 115-finish, daarna volgde de cruciale leg van de partij. Beide darters hadden moeite op de dubbels, maar Van der Voort sloeg uiteindelijk toe. Daarna was hij gevlogen met twee 180’ers voor 5-1. Huybrechts pakte nogmaals zijn eigen leg, voor Fast Vinnie de klus klaarde met een 80-finish. De twee Nederlanders staan zondagmiddag tegenover elkaar.

Matchdart overleefd

Voor Klaasen verliep het een stuk moeizamer tegen Chris Dobey. De jonge Engelsman haalde in München eerder dit jaar al de kwartfinale en ook nu kwam hij dichtbij een verrassing. Met een 87- en 109-finish maakte hij een 2-0-achterstand ongedaan. Klaasen kwam nog wel op 3-2 en 4-3, maar met finishes van 83, 80 en een 180’er boog Dobey de stand om naar 4-5. In de tiende leg miste hij een matchdart, waarop Klaasen de klus toch klaarde met een 84-finish in de slotleg. Meulenkamp en Chisnall wisselden drie breaks af, voor Chizzy als eerste erin slaagde om zijn eigen leg te houden. Meulenkamp sloeg terug met zijn eerste 180’er (3-2) en gooide ook een maximale score in de vierde leg. Chisnall maakt met een 14-darter geen fout en zag de Nederlander vervolgens zijn eigen leg niet in zes beurten uitgooien. Chisnall brak opnieuw en maakte het in de achtste leg met twee 180’ers (zes in totaal) af voor 6-2. Van Gerwen sloot de avond af met een ruime zege op Remco van Eijden. De Noord-Hollander haalde net zoals op de Dutch Darts Masters de tweede ronde, maar kon geen potten breken tegen Mighty Mike. De nummer één van de wereld zette aan het begin gelijk de turbo aan met drie 180’ers en een 3-0-voorsprong met 112 gemiddeld per beurt. De turbo ging er daarna wel vanaf, maar met 6-2 bracht hij de zege eenvoudig binnen. Voor hem wacht zondagmiddag Daryl Gurney.

European Tour Hamburg: uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour