Connect with us

European Tour

Euro Tour Hamburg: Sterke zege Van der Voort, Meulenkamp verrast

Vincent van der Voort, Ron Meulenkamp en Remco van Eijden hebben zich allemaal geplaatst voor de tweede ronde van de European Tour in Hamburg. Alleen Michel van der Horst ging onderuit tijdens zijn debuut op de Tour. Michael van Gerwen, Benito van de Pas en Jelle Klaasen zijn als spelers uit de top-16 van de ProTour Order of Merit automatisch geplaatst voor morgen.

Sterk optreden Van der Voort

Van der Voort kent voorlopig een moeizaam jaar, wat door hemzelf wel deels was ingecalculeerd. De afgelopen jaren heeft hij veel problemen gehad met zijn rug en daar is hij begin dit kalenderjaar aan gaan werken. De bedoeling daarvan was dat hij na een aantal maanden van de problemen af zou zijn, maar het gevolg was wel dat zijn prestaties op korte termijn wisselvallig konden zijn. Dat bleek, want hij wist zich niet te plaatsen voor de eerste drie European Tour’s. De nummer vijftien van de wereld liet twee weken geleden wel weer van zich horen met een halve finale op een Players Championship. In Hamburg wilde hij tegen Jamie Robinson dit duidelijk voortzetten. Na een moeizame openingsleg kwam Fast Vinnie op stoom met onder meer een 14-darter en een 103-finish voor 4-0. In de vijfde leg miste Van der Voort voor het eerst een dart op een dubbel. In de herkansing was het wel raak. Robinson pakte met onder meer een 180’er nog twee legs, daarna maakte Van der Voort het met eveneens een maximale score af. Hij speelt zaterdag tegen Kim Huybrechts.

Meulenkamp verrast na gemiste matchdarts

Meulenkamp zorgde voor de grote verrassing door Cullen te verslaan, de jonge Engelsman die de laatste maanden juist in topvorm verkeerde. Rockstar pakte ook de eerste twee legs, maar Meulenkamp vocht zich terug tot 3-3. Met een 144-finish kwam hij voor het eerst op voorsprong, waarna het richting een allesbeslissende elfde leg liep. Daarin leek Cullen de klus te klaren met zijn tweede 180’er. Rockstar miste echter twee matchdarts en daarop maakte Meulenkamp het wel af (6-5). In de tweede ronde wacht Dave Chisnall. Van der Horst maakte zijn debuut op de European Tour, nadat hij zich afgelopen najaar al wist te plaatsen voor de Grand Slam of Darts. Vanaf 1-1 kwam hij tegen Rowby-John Rodriguez op een ruime achterstand, maar de Nederlander wist zich terug te knokken. Het werd 4-4, waarna de Oostenrijker zijn eigen leg pakte. Met een goede set-up stond Van der Horst klaar op 24, om Rodriguez bulls-eye te zien missen voor de 164-finish. Van der Horst miste alleen een volle hand op dubbel-12 en ging met 4-6 onderuit.

Van Eijden weer in tweede ronde 

Van Eijden plaatste zich ook al voor de Dutch Darts Masters, waarin hij in de tweede ronde verloor van Adrian Lewis. Nu had de Noord-Hollander moeite om Andrew Gilding scorend bij te blijven, maar met slechts 1 uit 10 op de dubbels liet Goldfinger erg veel liggen. Met twee finishes van 76 en een 97-finish kon Van Eijden daardoor toeslaan voor 4-1. Voor Gilding kwam er nog eens zeven gemiste pijlen naar een dubbel bij, waardoor hij uit kwam op een dubbelgemiddelde van slechts 5,88. Van Eijden gooide er een 100-finish tegenaan en met zijn vijfde matchdart pakte hij de zege. In de tweede ronde staat hij zaterdagavond tegenover Michael van Gerwen. Jelle Klaasen ontmoet in de tweede ronde Chris Dobey, terwijl Benito van de Pas mag aanleggen tegen Alan Norris.

European Tour Hamburg: uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour