Connect with us

European Tour

Euro Tour München: Mighty Mike en Fast Vinnie vliegen; Big Ben hard onderuit

Michael van Gerwen heeft een eerste stap gezet naar de grens van één miljoen pond. De Nederlander kan deze magische grens passeren als hij in München zijn derde European Tour op rij weet te winnen. In de tweede doorgang bleek Gary Stone geen problemen te veroorzaken. Ook Vincent van der Voort won overtuigend, terwijl Benito van de Pas juist hard op zijn broek kreeg.

Vorm blijft uitstekend

Van zowel Van Gerwen als Van der Voort blijft de vorm in 2015 uitstekend. Mighty Mike liet Stone vier legs meelopen, daarna kwam de versnelling. Met een 10-darter was de break een feit en daarna denderde hij met een gemiddelde van ruim 100 per beurt naar de 6-2-zege. Maandagmiddag is Jamie Caven zijn volgende opponent, Jabba wist een 1-3-achterstand recht te zetten tegen Ronny Huybrechts. Van der Voort kwam ook op een 2-3-achterstand tegen Andy Smith, om daarna vier legs op rij te winnen. Hij sloot zelfs af met een 158-finish en speelt nu tegen William O’Connor. De Ier won verrassend met 6-1 van Ian White, voor The Diamond was dat al zijn derde nederlaag op rij op de EuroTour.

Geen dubbel gevonden

Van de Pas is tot dusver in 2015 erg grillig en dat was ook in München het geval. Na een uitstekende kwalificatie op vrijdag en een gemiddelde tegen de 100 per beurt tegen Jan Dekker ging het nu mis. Tegen James Wade kon de Nederlander simpelweg geen dubbel vinden. In de eerste en vierde leg miste Big Ben zijn kansen en zag Wade met een 80-finish al naar 4-0 lopen. The Machine was in zijn ritme en ging door met een 180’er en een 121-finish. Daarop maakte hij het af via dubbel-12: 6-0. Wade overlegde een gemiddelde van 104 per beurt en speelt in de derde ronde tegen Terry Jenkins. Wes Newton liet weer eens van zich horen door Mervyn King te verslaan en John Henderson wist Michael Smith te verrassen met 6-4. Het grootste slachtoffer van de tweede ronde was Kim Huybrechts. De Belg vloog donderdag uit de Premier League Darts en kreeg nu gelijk weer een tik. Jamie Bain schakelde hem uit door met 6-5 te winnen.

Programma, uitslagen en statistieken European Tour in München

Delen:

Meer over European Tour