Connect with us

European Tour

Euro Tour München: Qualifier-succes voor Dekker, Van de Pas en De Zwaan

Jan Dekker heeft zich voor zijn eerste European Tour geplaatst. De Drent gooide zich vrijdagavond door drie voorrondepartijen in München. Zaterdag speelt hij in de eerste ronde tegen een landgenoot, want Benito van de Pas zal voor de derde keer op rij aanwezig zijn. Jeffrey de Zwaan pakte als derde Nederlander een ticket, waarvoor Michael van Gerwen en Vincent van der Voort dankzij hun top-16 klassering op de ProTour Order of Merit al automatisch voor waren geplaatst.

Bomvol veld

De tijden dat de Qualifiers met een handjevol darters uit Europa worden afgewerkt lijken inmiddels achter ons te liggen. Een goede zestig darters waren afgekomen op het het voorrondetoernooi, waaronder een grote groep Nederlanders. Gino Vos, Jermaine Wattimena, Ryan de Vreede en Jerry Hendriks gingen in de eerste ronde onderuit, daarna vlogen ook Colin Roelofs, Mike Zuydwijk, Leon de Geus en Jelle Klaasen eruit. The Cobra trof het niet met Cristo Reyes, want de Spanjaard liet zich opnieuw gelden. Na zijn uitstekende wereldkampioenschap wist hij zich nu al voor de derde keer op rij door de EuroTour-qualifier te gooien.

Drie Nederlanders

Drie oranjeklanten wisten de schifting wel te overleven. Voor Dekker is dat zijn eerste keer, nadat hij zowel Hildesheim als Gibraltar mis liep. Na een moeizame start bij de PDC is hij sinds de UK Open wel ponden bij elkaar aan het vergaren richting de diverse televisietoernooien. In München won de Drent van Daniele Petri uit Italië en rekende daarna met landgenoten Zuydwijk (6-5) en Christian Kist (6-2) af. In de eerste ronde wacht zaterdag dus weer een bekende. Benito van de Pas is dan de tegenstander, want Big Ben versloeg Leon de Geus en Andy Bless. De Zwaan is de derde Nederlander in de eerste ronde. Hij versloeg daarvoor Thomas Junghans, Dimitri van den Bergh en Mareno Michels. De jongeling ontmoet zaterdag Darren Webster. Van Gerwen en Van der Voort stromen in de tweede ronde in.

Oostenrijks gezelschap

Cristo Reyes weet de Spaanse eer dus opnieuw hoog te houden en lijkt met grote stappen richting de top-32 toe te werken. Na Klaasen te hebben verslagen won hij ook van Magnus Caris. Net zoals Kist en Michels verloren ook Joey ten Berge en Dirk van Duijvenbode in de finaleronde. Ten Berge ging onderuit tegen de grote verrassing van de dag: Armin Glanzer. Van Duijvenbode kreeg klop van Mensur Suljovic. Naast deze twee Oostenrijkers plaatste ook Rowby John Rodriguez zich als derde. Een volledig Oostenrijks feestje werd verpest door Ronny Huybrechts, hij won namelijk in de finale van Roxy-James Rodriguez. 

Programma, uitslagen en speelschema European Tour 3 in München

Delen:

Meer over European Tour