Connect with us

European Tour

Euro Tour München: Van de Pas draait rollen om tegen Dekker

Benito van de Pas heeft zich bij Michael van Gerwen en Vincent van der Voort gevoegd in de tweede ronde van de European Tour in München. Big Ben was zaterdag in de eerste doorgang te sterk voor landgenoot Jan Dekker. Jeffrey de Zwaan ging onderuit tegen Darren Webster.

Rollen omgedraaid 

Van de Pas verloor ruim een jaar geleden vlak voor zijn overstap naar de PDC op Lakeside nog van Dekker. Inmiddels zijn de rollen omgedraaid. Big Ben is aan een forse opmars bezig en nadert de top-32 van de wereld. Tegen Dekker, die debuteerde in het hoofdtoernooi van een European Tour, nam Van de Pas 2-0-voorsprong waarop de Drent dubbel-16 gooide voor zijn eerste leg. Hij miste daarop twee darts voor 2-2, om de vijfde leg wel bij te schrijven. Daarna was het echter gedaan met Dekker, want hij moest toekijken hoe Van de Pas een 92- en 91-finish vuurde voor 6-2 met een gemiddelde van 96 per beurt.

De Zwaan onderuit 

De Zwaan had zich als derde Nederlander geplaatst via het kwalificatietoernooi. Hij wist op zijn debuut op de EuroTour te winnen van Devon Petersen, maar nu bleek Webster te sterk. De stugge Engelsman opende gelijk met twee 180’ers, om twee darts op de dubbel te missen. De Zwaan stapte in met een bulls-eye 88-finish, waarop hij ook een maximale score noteerde. De dubbel bleef uit, waarop Webster gestaag weg liep om met een 72-finish de partij te beslissen (6-3). In de tweede ronde speelt Van de Pas zondag tegen James Wade, Van Gerwen treft de Schot Gary Stone en Van der Voort opent zijn toernooi tegen Andy Smith.

Programma, uitslagen en statistieken European Tour in München

Delen:

Meer over European Tour