full screen background image

Barney slaat Maastricht over en mist opnieuw European Championship

Voor het tweede jaar op rij zal Raymond van Barneveld ontbreken tijdens het European Darts Championship. Het televisietoernooi in het Belgische Hasselt wordt in de laatste week van oktober gehouden, daarvoor krijgen de beste 32 spelers van de European Tour Order of Merit een uitnodiging. Barney zal hierop ontbreken.

Alleen in Jena van de partij

Van Barneveld sprak afgelopen winter de ambitie uit om de volledige Pro Tour te gaan spelen, met als doel om terug te keren in de top-4 van de wereld. Tot en met half april was hij ook op alle toernooien aanwezig en speelde op drie van de European Tour qualifiers. Hij plaatste zich voor het toernooi in Jena en haalde de kwartfinale. De intentie was om na de zomer weer op de Pro Tour te verschijnen, maar de plannen zijn gewijzigd.

Plannen gewijzigd

De afgelopen weken bivakkeerde Barney in Nieuw-Zeeland en Australië voor de World Series, zondag stond hij nog in de finale van de Perth Darts Masters. Hij vliegt nu naar huis en zou donderdag in Maastricht moeten gooien op het kwalificatietoernooi voor de Dutch Darts Masters. Via Facebook laat Van Barneveld nu weten dat hij hier van afziet. Sterker nog, hij zal geen enkele European Tour meer spelen. Dit zorgt ervoor dat hij zich niet meer kan plaatsen voor het European Darts Championship en prijzengeld zal inleveren op de wereldranglijst. In 2015 was hij namelijk wel van de partij, al verloor Barney toen in de eerste ronde van Jelle Klaasen.

Grote namen afwezig

Vorig jaar ontbrak naast Van Barneveld ook onder meer Adrian Lewis. Ditmaal kunnen er wel eens heel wat spelers uit de top-10 van de wereld ontbreken. Naast Van Barneveld zullen Gary Anderson en Phil Taylor in ieder geval niet meedoen, zij spelen het hele jaar geen toernooien van de European Tour. Door fysieke problemen ontbrak Lewis tot dusver ook regelmatig, waardoor hij op dit moment slechts op plaats 47 staat. Peter Wright, Micahel van Gerwen, Mensur Suljovic, Jelle Klaasen, Michael Smith, Dave Chisnall, Daryl Gurney, Gerwyn Price, Simon Whitlock en Kim Huybrechts zijn wel zeker van plaatsing. Onder meer James Wade heeft nog wat ponden nodig om zich veilig te spelen.

Delen: