full screen background image

Bunting overleeft vier matchdarts; ijzersterke Cross, Chisnall en Wright

Stephen Bunting is steeds meer aan het opkrabbelen, al had hij op het European Darts Championship wat mazzel. Joe Cullen miste vier matchdarts en zodoende won The Bullet. Dave Chisnall, Rob Cross en Peter Wright maakten op het EK Darts direct indruk.

Jonny Clayton – Dimitri Van den Bergh 6-1

Van den Bergh is door de uitschakeling van de broers Huybrechts de Belgische hoop in bange dagen. Hij begon sterk met een 180’er, om vier pijlen op de dubbels te missen. Clayton profiteerde gretig en liep gelijk naar een 3-0-voorsprong. Met een 74-finish kon Van den Bergh zijn eerste leg bijschrijven, een solide 13-darter bracht Clayton echter toch alweer naar 4-1. Uit de onderbreking ging de Welshman in rap tempo door en wist zijn gemiddelde zelfs op te krikken naar 102,8 per beurt. Daarmee won hij dan ook met 6-1.

Dave Chisnall – Cristo Reyes 6-1

Reyes begon solide aan zijn eigen leg, alleen werd direct gebroken door een flitsende 138-finish van Chisnall. De Spanjaard counterde in het tweede bedrijf de maximale score van de Engelsman, maar kon niet voorkomen dat het 2-0 werd. Reyes verzuimde vervolgens zijn eigen leg te behouden door vier pijlen op de dubbel te missen en een 180’er met een 78-finish bracht Chisnall naar 4-0. De derde 180’er van de Engelsman deed Reyes geen pijn door zijn 68-finish, maar uit de onderbreking werd het wel 5-1. De Spanjaad gooide nog wel een 180’er, om vanaf 78 nog een keer twee pijlen te missen op dubbel-12. Daardoor won Chisnall overtuigend met 99,51 per beurt.

Benito van de Pas – Vincent van der Voort

Daryl Gurney – Steve Beaton 6-3

Beaton begon uitmuntend aan de partij met een 11-darter, alleen daarna viel de Engelsman stil en kwam de kersvers World Grand Prix-winnaar juist op stoom. Een 180’er was goed voor de gelijkmaker, gevolgd door een 13-darter en een 130-finish. De vijfde leg opende Superchin alweer met een 180’er en vond tops voor de 13-darter. Uit de onderbreking vuurde Gurney alweer zijn derde maximale score voor 5-1. Beaton kwam daarna nog wel terug tot 5-3, maar met dubbel-6 en een gemiddelde van 99,09 was het 6-3 voor Gurney.

Michael Smith – Nathan Aspinall 6-4

Met een 180’er in de eerste twee legs vloog Smith naar 2-0, gevolgd door een 80-finish. Ook de vierde leg opende Smith met een maximale score, voor Aspinall terugsloeg met zijn maximale score. De voormalig Jeugd WK-finalist miste echter twee pijlen vanaf 96 en Smith – voormalig wereldkampioen bij de jeugd – vuurde er ook nog een 114-finish tegenaan voor 4-0. Vlak voor de pauze kon Aspinall eindelijk een leg bijschrijven via dubbel-16 en zag Smith in de zesde leg te morsen. Aspinall knalde er een tweedart 72-finish uit en kwam terug tot 4-4. Hij leek de overhand te hebben, alleen Smith wist zich scorend goed te herpakken. Daardoor won Bully Boy alsnog met 6-4.

Rob Cross – Martin Schindler 6-0

Cross is dit seizoen imponerend op de Pro Tour en wil dat dit najaar ook op de televisietoernooien zijn vorm tonen. Tegen Schindler was er een overtuigende start. Met een 180’er en een 88-finish was de eerste leg in elf pijlen weggepoetst, om vervolgens zijn eigen leg ook snel af te raffelen. Daarin gooide hij een 180’er, net zoals er ook één te noteren viel in de derde en vierde leg. Schindler dacht in die vierde leg eindelijk te mogen gooien voor legwinst vanaf 32, maar kreeg nog maar eens een bulls-eye 81-finish om zijn oren. Cross opende de vijfde leg met zijn vijfde 180’er, om ditmaal wel een kans weg te geven. Schindler kreeg 60 niet weg en zo was het toch al 5-0. De zesde leg bracht zowaar geen maximale score, maar Cross won wel met 6-0 voor een gemiddelde van 101,33 per beurt.

Joe Cullen – Stephen Bunting 5-6

Cullen en Bunting gingen in hoge vaart de strijd aan, waarin The Bullet de leiding pakte met een bulls-eye 84-finish (0-2). Het rode stipje vond hij niet voor de 89-finish en zo kwam Cullen in de partij. Rockstar gooide er een 180’er achteraan, maar kon niet terugbreken doordat ook hij bulls-eye niet vond. Het werd wel 2-3 en in de zesde leg miste Bunting de 64-finish. Cullen profiteerde via dubbel-10 voor 3-3 en kwam ook op 4-3. Met een 180’er herpakte The Bullet zich, alleen hij vergooide zich de dubbels. Cullen profiteerde vanaf 49 voor de vierde leg op rij, om vier matchdarts op rij te missen. Dat bleek gelijk dodelijk, want Bunting kwam terug tot 5-5 en brak met een 74-finish.

Peter Wright – Krzysztof Ratajski 6-3

Wright had een zware dobber met Ratajski, want de Pool won vorige maand nog de World Masters bij de BDO. Ook in Hasselt liet de Pool goed spel zien, alleen de nieuwe nummer twee van de wereld kon hij uiteindelijk geen pijn doen. Wright kwam met een 91-finish op 2-0 en hield die voorsprong vast tot 3-2. Dat was het moment dat Ratajski dichtbij de gelijkmaker kwam. Hij miste bulls-eye voor de 164-finish en met twee pijlen poetste Wright 87 weg. Een 11-darter bracht hem naar 5-3, om het op dubbel-7 ook af te maken.

Speelschema European Darts Championship 2017

Delen: