full screen background image
Mensur Suljovic WGP17 Darts PDC

Suljovic stuurt Huybrechts naar huis; Whitlock herpakt zich snel

Mensur Suljovic heeft in de eerste ronde van het European Darts Championship weten af te rekenen met Kim Huybrechts. Ook zijn broer Ronny Huybrechts werd op het EK Darts in het Belgische Hasselt direct uitgeschakeld. Simon Whitlock opende matig, maar herpakte zich wel vlot.

Gerwyn Price – Ronny Huybrechts 6-5

Huybrechts begon heel matig aan de partij, maar schoot wakker met een 143-finish om terug te breken (1-1). Vanaf dat moment vloog de partij heen en weer. Price ging de pauze in met een 3-2-voorsprong, maar Huybrechts draaide het om met een 85-finish voor 3-5. Vanaf 78 kwam The Iceman toch weer een break terug en een tweedart 72-finish bracht een elfde leg. Daarin nam Huybrechts het initiatief, tot een 180’er van Price. Hij mocht aanleggen vanaf 67 en vond tops voor de zege.

Alan Norris – Mervyn King 6-4

Norris mocht de partij beginnen en wist zonder breaks de onderbreking te bereiken met een 3-2-voorsprong. Daar kwam wel de nodige mazzel bij kijken, want King kreeg in twee van zijn legs pijlen voor de break. Zo kon Norris het voortouw houden en zag King de kans missen. Norris bleef stug doorgaan en met een bulls-eye 121-finish was het pardoes 5-4. De eerste de beste kans die Chuck kreeg om een tik uit te delen was ook raak voor de 6-4-zege.

Ian White – Darren Webster 6-5

White kon in de openingsfase weglopen, tot Webster – met White op 36 – een 160-finish vuurde voor 1-1. Demolition Man vloog direct weg naar 1-3 door geknoei van The Diamond op zijn finishes en mocht de vijfde leg ook nog eens beginnen. Daarin mocht Webster beginnen, alleen scorend liep White weg voor de rebreak. Uit de pauze was Webster het even helemaal kwijt en tikte White met zijn gemiddelde de 100 aan. Hij kwam op 4-3 en kon aanleggen voor matchpoint. Dat liet hij opnieuw door geknoei na en Webster kwam terug. Zo liep het naar 5-5, waarin The Diamond zijn derde 180’er gooide. Zijn tegenstander knalde gelijk terug met zijn derde en zag White 138 niet uitgooien. Webster miste alleen twee matchdarts en zo White knalde 93 alsnog met twee pijlen weg.

John Henderson – Kyle Anderson 1-6

Henderson was eerder deze man de verrassing op de World Grand Prix, maar zo scherp als in Dublin was hij nu niet. De eerste legs gingen nog wel gelijk op, tot Anderson in de vierde leg een 116-finish noteerde. Daarna miste Henderson de single-5 voor de 105-finish en ook nog in de herkansing de pijlen op de dubbels. Zo profiteerde de Australiër voor 1-4. Vanuit de onderbreking was de Schot niet uit in vijf beurten en Anderson gooide tops raak voor een 13-darter. In zijn eigen leg miste hij dubbel-10 voor een 100-finish, in de herkansing was dubbel-5 wel raak voor opnieuw een 13-darter en de ruime zege.

Simon Whitlock – James Richardson 6-3

In een zeer rommelige partij kon Whitlock zijn finaleplaats van de World Grand Prix geen soepel vervolg geven. Richardson kreeg de kansen om vroegtijdig weg te lopen en miste in de vijfde leg de dubbels in zijn eigen leg. The Wizard brak met een bulls-eye 90-finish en zag Richardson vier pijlen missen voor de rebreak. De Engelsman hield zijn eigen leg wel met een 71-finish, voor Whitlock op 5-3 kwam vanaf 68. Richardson gooide nog zijn eerste 180’er om een comeback in te zetten, maar miste drie keer op dubbel-12. Met een 64-finish was het daardoor gedaan.

Mensur Suljovic – Kim Huybrechts 6-5

Huybrechts had voor het derde jaar op rij in eigen land geen al te makkelijke loting en kwam nu ook gelijk onder druk te staan. Suljovic pakte ondanks een 180’er van de Belg met een 94-finish de openingsleg, gevolgd door een break via de bulls-eye 76-finish. De Oostenrijker maakte er ook 3-0 van, voor Huybrechts op stoom kwam. Hij hield zijn eigen leg met een 68-finish en brak met zijn tweede 180’er. De Belg mocht gelijkmaken, om zich toch weer te laten breken met een 100-finish. Een nieuwe aanval leek Huybrechts toch op 4-4 te breken. Met een 180’er wist hij te breken en stond klaar op 32 voor de gelijkmaker. Suljovic beukte er een 116-finish in voor 5-3, om na zijn eerste 180’er wel twee pijlen op dubbel-14 voor de wedstrijd te liggen. Huybrechts counterde met zijn vijfde maximale score, miste zes pijlen op de dubbel en overleefde een derde matchdart. Zijn derde dart vloog wel de dubbel-5 in en zo kwam er een elfde leg aan te pas. Daarin opende Suljovic met een 177-score en liep solide weg om zijn vierde matchdart wel raak te gooien.

Speelschema European Darts Championship 2017

Delen: