full screen background image

Geblesseerde Kist kan Klaasen geen partij bieden

Jelle Klaasen heeft zonder een leg af te staan de tweede ronde van het European Darts Championship bereikt. The Cobra trof een geblesseerde Christian Kist, die net zoals op de laatste European Tour veel problemen met zijn pols had. Hij kon daardoor zijn arm totaal niet strekken en was kansloos: 6-0. In de tweede ronde speelt Klaasen tegen Kyle Anderson.

Pols voor allebei darters een probleem

Begin dit jaar heeft Klaasen veel problemen met zijn pols gehad en werd daar uiteindelijk ook aan geopereerd. Inmiddels zijn voor hem de problemen verholpen en kan hij weer voor het grootste deel vrijuit spelen. Kist kampt al jaren met jicht, al heeft hij dit de meeste tijd goed onder controle. De klachten zijn de laatste weken alleen ernstig en daardoor staat hij eigenlijk alleen voor de vorm op het podium om logischerwijs zijn prijzengeld op te kunnen halen.

Geen leg spannend

Van een partij was geen moment sprake. In twee van de zes legs kon Kist een beetje bijblijven, maar verder dan drie scores van 100 of meer zat er niet in. Klaasen speelde zijn legs solide uit en wist daardoor met 6-0 te winnen. Kist kon zijn pols niet strekken en gooide dan ook geforceerd. Het hield voor hem op bij 65,35 per beurt en een roemloos afscheid. Voor hem is het te hopen dat hij de komende weken de klachten kan oplossen richting de Players Championship Finals.

Speelschema European Darts Championship 2017

Delen: