full screen background image

Opmerkelijke loting EK Darts: Alle Nederlanders tegen elkaar

Zes Nederlanders doen dit jaar mee aan het European Darts Championship en opmerkelijk genoeg zijn ze ook nog aan elkaar gekoppeld. Titelverdediger Michael van Gerwen opent het bal tegen Jan Dekker tijdens het laatste EK in Hasselt. Van 26 tot en met 29 oktober zal er in de Belgische stad worden gespeeld, volgend jaar verhuist het toernooi namelijk naar Duitsland.

Drie keer Oranje boven

Van Gerwen is als eerste geplaatst nadat hij zes van de twaalf European Tour-events wist te winnen. Hij opent tegen Dekker, de man in de vorm. De Drent plaatste zich afgelopen week namelijk voor vier toernooien. De winnaar van dit duel speelt vervolgens tegen Ian White of Darren Webster. Jelle Klaasen is als vijfde geplaatst en hij speelt tegen Christian Kist. Het is de vraag of Kist dan alweer hersteld is, want hij kon afgelopen weekend door een armblessure amper gooien. Het derde Nederlandse onderonsje gaat tussen Benito van de Pas en Vincent van der Voort.

Grote namen ontbreken

Plaatsing voor het European Darts Championship gaat via de geldranglijst van de European Tour-events. Gary Anderson en Phil Taylor speelden dit jaar niet op deze Tour en ontbreken dan ook in Hasselt. Raymond van Barneveld haakte ook al vroeg in het seizoen af, terwijl voormalig winnaar Adrian Lewis, James Wade en Robert Thornton zich ook niet wisten te plaatsen. Het toernooi ligt dan ook open voor heel veel spelers.

Volledige Loting European Championship 2017

Delen: