full screen background image
Jelle Klaasen PDC Darts

Scorend de betere alleen Klaasen mist veel te veel dubbels

Jelle Klaasen is in de tweede ronde van het European Darts Championship uitgeschakeld. Het ging voor Klaasen in de openingsfase mis op de dubbels. Scorend was hij de betere van Kyle Anderson, maar met 1 uit 14 op de dubbels kon de Australiër eenvoudig weglopen naar 1-5. Daarna ging de Nederlander knokken en kwam steeds dichterbij, maar Anderson liet uiteindelijk niet meer los.

1 uit 14 op de dubbels

In de openingsleg miste Klaasen vijf pijlen voor de break en ook nog eens dubbel-7 voor de 122-finish. Daardoor kwam Anderson op 0-2, voor The Cobra er nog maar een 180’er tegenaan vuurde. Ditmaal kon hij vanaf 100 geen triple vinden om naar legwinst toe te werken en poetste The Original ook nog 72 weg. Een 13-darter bracht Klaasen eindelijk zijn eerste leg winst, maar de pauze werd al bereikt bij een 1-4-stand. Scorend bleef de Nederlander echter wel de betere speler en zo liep hij in de zesde leg weer weg. De dubbels kon hij echter maar niet vinden en zo was hij al 1 uit 14. Leg zeven bracht een 180’er en nu eindelijk wel de dubbel, om er in de achtste nog één te noteren met een tweedart 87-finish.

Achterstand niet meer gedicht

Anderson wist zich nog voor de tweede onderbreking wel te herpakken. Hij gooide een 180’er en een 110-finish voor zijn zesde leg om de voorsprong te behouden. Bijna deelde hij de beslissende tik uit, maar tops voor de 160-finish viel er niet in. Daardoor kon Klaasen in de partij blijven hangen met een 62-finish. Met zijn derde 180’er pakte Anderson wel zijn zevende leg, voor Klaasen al zijn vijfde noteerde: 5-7. Daarna kreeg hij de achterstand alleen niet meer dicht. Anderson begon steeds beter te scoren en hield daardoor zijn eigen legs richting 5-9. Klaasen pakte nog een break met een 108-finish, om vanaf 36 de kans te missen om op twee legs te komen. Anderson maakte het daarop af.

Speelschema European Darts Championship 2017

Delen: